Betonverharder een must voor residentiƫle betonvloeren.

Beoordeel dit item
(6 stemmen)
(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Wat is betonverharder?

Voor een aantrekkelijk vloeroppervlak dat even lang meegaat als uw gebouw, worden geschikte verharders /verdichters aanbevolen. Door het verharden en verdichten van de vloer komt een duurzaam oppervlak tot stand met een schitterend uitzicht. Het gebruik van een verharder is Ć©Ć©nmalig vanwege de onomkeerbare chemische reactie. Betonverharder is een impregneermiddel hetgeen betonvloeren verhard beschermd en stofvrij maakt. Betonverharder past het oppervlakte licht aan en zorgt voor een beschermlaag die licht glanst. Betonverharder is een must voor betonvloeren waar men een hogere afwerkingsgraagd van verlangt. Betonverharder is geschikt voor gepolierde/gevlinderde betonvloeren dit voor bestaande betonvloeren of nieuwe betonvloeren.

Snel naar
 1. Wat is betonverharder?
 2. Hoe werkt betonverharder?
 3. Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?
 4. Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?
 5. Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?
 6. Kan ik betonverharder van/bij Glansbeton kopen?
 7. Wat zijn de voordelen van betonverharder tov curing compound?
Betonverharder is een nano lithium silicaat dat de levensduur en het onderhoudsgemak van beton aanzienlijk verbeterd. Onderzoeksteam Technische Universiteit Eindhoven

Hoe werkt betonverharder?

Betonverharder is een indringende silicaat behandeling die reageert met de vrije kalk en niet-gehydrateerd cement en zodanig een netwerk vormt van kleine kristallen in de kleine holtes. Vanwege het chemische proces wordt de toplaag harder, dichter, stofvrij en gemakkelijker in onderhoud. Deze veranderingen ontstaan in een periode van 3 tot 6 maanden na het aanbrengen van de betonverharder. Het Lithium geconcentreerd silicaat reageert met de cementcomponenten en vormt een onoplosbaar calciumsilicaathydraat (CSH) dat de hardheid van het oppervlak verhoogt, stof vermindert en onderhoud makkelijker maakt. Betonverharder zorgt voor een beschermlaag die licht glanst.

View the embedded image gallery online at:
https://www.glansbeton.be/betonverharder#sigProId86718b2920

Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?

Betonverharder wordt onmiddellijk na het polieren/vlinderen van het beton aangebracht, op deze manier heeft de beton verharder een curend effect. Echter bij het polijsten word er een tweede keer betonverhader aangebracht. Betonverharder is geschikt voor gepolierde/gevlinderde betonvloeren dit voor bestaande betonvloeren of nieuwe betonvloeren.

Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?

Betonverharder kan natuurlijk ook op bestaande betonvloeren aangebracht worden. Bij het aanbrengen van betonverharder op bestaande betonvloeren, moet de betonvloer wel eerst gereinigd worden en/of de curing compound moet verwijderd worden van de betonvloer.

Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?

Glansbeton is al jaren aan het experimenteren met verschillende soorten betonverharders en betonsealers. Als bedrijf dat gepolierde betonvloeren uitvoert komt vaak de vraag van klanten om een nabehandeling uit te voeren. Wij kennen dan ook als geen ander de verzuchtingen van onze klanten. In dit opzicht hebben wij na veel testen onze eigen betonverharder laten ontwerpen. Als geen andere weten wij welk type van ENCI-cement en welk recept er nodig is om een ideale chemische binding aan te gaan.

Kan ik betonverharder van/bij Glansbeton kopen?

Bij Glansbeton verkopen wij geen betonverharder. Onze formule van onze betonverharder is compatible met de methodiek en materialen die wij gebruiken. In dit opzicht verkopen wij geen betonverharder daar wij niet garant kunnen staan voor de juiste applicatie.

Wat zijn de voordelen van betonverharder tov curing compound?

 • Verminderde stofafgifte op uw betonvloer
 • Verminderd verlies van vocht bij het uitharden van de nieuwe betonvloer
 • Het vorige punt heeft tot gevolg dat er minder krimpscheuren kunnen ontstaan in het beton
 • Verlengt de levensduur van het beton, verhard het beton
 • Vrij van oplosmiddelen wat een green label aan uw betonvloer geeft in de plaats van het solvent gedragen curing compound
 • Verbeterde resistentie tegen chemicaliĆ«n en afschuring in vergelijking met onbehandelde beton
 • Vermakkelijkt het onderhoud van uw betonvloer

Terug naar
 1. Wat is betonverharder?
 2. Hoe werkt betonverharder?
 3. Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?
 4. Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?
 5. Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?
 6. Kan ik betonverharder van/bij Glansbeton kopen?
 7. Wat zijn de voordelen van betonverharder tov curing compound?
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
Lees 399 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 maart 2021 15:04