You have successfully installed EasyBlog

With EasyBlog, you can be assured of quality blogging with the following features: Drag and Drop Blocks Add elements to your blog with a simple drag and drop element blocks. Blog now, post later You can compose a blog now, suffer temporal writer's block, save and write again, later. Social media sharing Automatically post into your Twitter, Faceboo...

Continue reading
  7 Hits

Witte betonvoer in de massa gekleurd

De tijd dat beton enkel maar een grijs en monolitisch geheel was, is definitief voorbij. Zonder speciale maatregelen is beton inderdaad grijs, overeenkomstig de kleur van het cement. Maar door kleurpigment toe te voegen en te werken met lichtere cementtypen hebben wij een recept ontwikkeld om betonvloeren in verschillende kleuren te realiseren. Pigmentdosering wordt uitgedrukt in % ten opzichte van het cementgehalte. Het gebruik van wit cement in combinatie met pigmenten leidt tot meer heldere kleuren dan de combinatie van grijs cement en grijze pigmenten.

Het plaatsen van een witte betonvloer is specialisten werk vertrouw dit toe aan een vakmanDavy Renckens zaakvoerder

Onderstaand zie je hoe wit het beton is bij plaatsing. Na de plaatsing en het polieren werd het beton afgewerkt met een betonverharder, deze geeft even een glans, maar na droging zal ge betonvloer terug mat worden. Het beton zal na droging alleen maar witter en witter worden.

View the embedded image gallery online at:
https://www.glansbeton.be/blog#sigProId3be32546e5

  889 Hits

Gepolierd beton voor buiten een terras of een oprit.

Gepolierd beton voor een terras

Ben je op zoek naar goed materiaal voor een terras in de tuin? Gras, tegels, hout, het kan allemaal gebruikt worden. Maar ook (gepolierd) beton is een zeer geschikt optie. Dit materiaal heeft heel wat voordelen waar de andere materialen niet over beschikken.

Gepolierd beton is erg geschikt voor de tuin omdat dit beton, dankzij het polieren, erg mooi egaal is en perfect als terras kan worden gebruikt. Het proces is simpel: je kiest de plek waar je het terras wilt hebben. Vervolgens wordt op die plek het beton gegoten. Daarop moet het een tijdje drogen. Als het droogproces voorbij is, wordt het beton gepolierd. Met een speciale machine wordt terras gepolijst, hierdoor ontstaat er een gladde, glanzende laag op het beton. En dan is het klaar! Zo makkelijk is het om een prachtig terras in de tuin te leggen.

Zoals we eerder al aangaven is gepolierd beton in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is dus geen enkel probleem als je liever een andere kleur dan grijs wilt. Ook kun je met gepolierd beton goed een 'tegellook' creëren. Dit wordt gedaan door groeven in het beton aan te brengen, het eigenlijke inzagen van het beton. De grootte van de tegels kun je hierbij zelf bepalen evenals de vorm hoe je hem gezaagd wilt hebben.

Zorg buiten voor voldoende afwatering zo is je terras niet glad bij regenweerDavy Renckens zaakvoerder
Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit

Gepolierd beton voor een oprit

Ook voor een oprit is gepolierd beton erg geschikt. De belangrijkste voordelen zijn de lange levensduur van dit type beton, het feit dat er weinig onderhoud is en de (relatief goedkope) prijs. Gepolierd beton zorgt ervoor dat je oprit er extra strak en egaal uitziet.

Een ander belangrijk voordeel is dat gepolierd beton erg sterk is. Doordat het zulk krachtig materiaal is, kan het zonder problemen een auto en een garage dragen. Dankzij het egale oppervlak heb je weinig last van vuil. Ook zul je weinig last hebben van planten en onkruid, deze groeien hier namelijk erg moeilijk in. Verder kan gepolierde beton goed tegen vorst (op voorwaarde dat hij uitgedroogd is!), indien de plaatser de juiste samenstelling van het beton neemt..

Continue reading
  1486 Hits

Soorten betonvloeren, hun voordelen en de prijsvorming.

In dit artikel willen wij het hebben over verschillende soorten betonvloeren. Wist u dat betonvloeren op verschillende manieren afgewerkt kunnen worden? Vaak is de afwerkingsmethode van de betonvloer afhankelijk voor wat u uw betonvloer later gaat gebruiken. In dit opzicht is één van de eerste vragen die wij stellen, voor wat moet uw betonvloer dienen ?

Een betonvloer van de eerste keer goed uitgevoerd kies voor een plaatser met ervaring.Davy Renckens zaakvoerder
Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling

Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?

Er zijn verschillende soorten afwerkingsmethodes van betonvloeren waar je een keuze uit kunt maken. We hebben de voordelen van de verschillende types betonvloeren hieronder voor je op een rijtje gezet.

Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.

Gepolierde betonvloeren worden zowel binnen als buiten gebruikt. Dit type beton heeft veel voordelen: het heeft van zichzelf al een mooie glanslaag, het kan zich goed aan verschillende diktes aanpassen en het is snel gelegd. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om dit type beton te gebruiken als woonbeton, maar ook doorlopend naar hun terras. Men krijgt als het ware een terras uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de woning. Dankzij de egale bovenkant is het vuil makkelijk weg te vegen. Ook is dit type vloer goed bestand tegen het weer. Als de betonvloer goed is aangelegd en men geopteerd heeft voor de juiste betonsamenstelling, is vrieskou geen probleem.

Antislip gepolierde betonvloeren

Antislip gepolierde beton is een populaire vorm van gepolierd beton en eigenlijk idem aan polibeton alleen hier word het beton antilsip gepolierd met behulp van een vlindermachine. Deze afwerking zorgt ervoor dat de vloer wat ruwer aanvoelt. Volgens de technische voorlichting waar wij onze vloeren mee uitvoeren valt dit te vergelijken met de korrel van schuurpapier. Dit type van afwerking word vaak buiten gebruikt voor een oprit buiten, we gaan de toplaag dan fijn antislip gaan afwerken.

Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling

Geborsteld beton is een vorm van gepolierd beton, waar we in de fijne betonpap als het ware borstelgroeven gaan voorzien. Dit zorgt ervoor dat er voldoende grip is, dit type van betonvloeren word al vaak gebruikt voor een inrijhelling maar ook voor fietspaden of een wandelweg in de tuin.

Continue reading
  1450 Hits

Parkeerplaats vrijhouden

Voor een betonpomp en een mixer moet men minimum 50 meter tellen. Indien het onmogelijk is om de pomp en de mixer op te stellen, zal het beton terug naar de centrale moeten vertrekken. Alle kosten zullen in dit geval ten uwe lasten vallen (het betalen van pomp, beton, Glansbeton en geen werk uitgevoerd). Misschien is het voor jou logisch, echter het zou niet de eerste keer zijn dat we met dit probleem geconfronteerd worden. In dit opzicht stellen wij onze klanten voor om naar de gemeente/stad te gaan en voldoende parkeerplaats af te huren. Indien er dan 's morgens zich een probleem stelt kunnen we de voertuigen laten wegtakelen en kunnen we toch uw werk uitvoeren.

Naast de betonpomp en de mixer hebben wij (afhankelijk van de grote van de werken) nog een aantal camionetten bij, het is logisch dat u hier ook parking voor voorziet (parkeerboetes worden doorgerekend aan de klant verhoogd met 15 EURO administratiekosten)

  902 Hits

Labiomista in Genk: Koen Vanmechelen maakt er zijn laboratorium

LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?

Een gepolierde betonvloer is een natuurlijk materiaal, een kunstenaar wil dan ook zijn eigenheid en kunst presenteren, hoe kan dat beter dan op een gepolierde betonvloer. LABIOMISTA in Genk heeft gepolierde betonvloeren uitgevoerd door de firma Glansbeton BV, een inkijk in dit moderne museum aan de hand van enkele foto's.

Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?

Wat is LABIOMISTA?

Labiomista in Genk: Koen Vanmechelen maakt er zijn laboratorium als een bibliotheek van bioculturele diversiteit. In 2017 verhuisde Koen Vanmechelen zijn atelier naar LABIOMISTA, gelegen in een voormalige openbare dierentuin in de Belgische stad Genk. LABIOMISTA, letterlijk 'mix of life', is op zich een allesomvattend kunstproject, opgezet als een model voor de filosofische ideeën. De site is ook de plaats waar de dieren van de kunstenaar leven en zich voortplanten. Het is zowel een laboratorium als een bibliotheek van bioculturele diversiteit. LABIOMISTA ligt op het kruispunt tussen stad en platteland, industrie en gemeenschap. Koen Vanmechelen zei zelf dat LABIOMISTA een plek is die zowel de fysieke als mentale ruimte heeft die nodig is om de biologische en culturele diversiteit tot bloei te laten komen. De ligging tussen het gedomesticeerde en het wilde draagt bij aan een nieuwe vruchtbaarheid van de wijk, die zich op haar beurt zal verspreiden naar andere delen van de stad. LABIOMISTA zal laten zien hoe verschillende culturen met elkaar in contact kunnen komen en hoe mens, flora en fauna naast elkaar kunnen bestaan op verrijkende manieren die misschien vergeten zijn. De 24 hectaren groot site werd op 6 juli 2019 opengesteld voor het publiek. Het bestaat uit drie delen: een villa, park en atelier. Terwijl de bezoekers deze wereld binnenkomen, kijken een paar stellaire zeearenden vanuit hun kooi. Een nieuwe verkenningstocht tussen mens en natuur begint.

LABIOMISTA is situated at the intersection between city and countryside, industry and community. According to Koen Vanmechelen

Wie is Koen Vanmechelen?

Koen Vanmechelen (Sint-Truiden, 26 augustus 1965) is een hedendaagse Belgische conceptueel kunstenaar. Hij begon zijn carrière in de vroege jaren negentig. In zijn werk staat bioculturele diversiteit centraal. Rond dit thema werkte Vanmechelen ook samen met wetenschappers uit verschillende disciplines. Deze grensoverschrijdende projecten leverden hem in 2010 een eredoctoraat op van de Universiteit Hasselt en de Golden Nica Hybrid Art Prix Ars Electronica in 2013.

Waar is Koen van Mechelen bekend om?

Koen Vanmechelen is vooral bekend van zijn The Cosmopolitan Chicken Project of (CCP), een uniek artistiek project dat hij eind jaren negentig lanceerde. In dit project staat de kip centraal en meer bepaald het kruisen van nationale kippenrassen tot ‘kosmopolitische kippen’. In 2018 werd de 22ste generatie binnen dit mondiale project in het Serlachius Museum in Finland geboren: de Mechelse Danish, een kruising van een Fins ras met de Mechelse Danish (CCP21) die een jaar eerder uit het ei brak tijdens de biënnale van Denemarken. Ondertussen dragen de verschillende kosmopolitsche kippen genen uit België, Frankrijk, Engeland, Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Mexico, Thailand, Brazilië, Turkije, Cuba, Italië, Rusland, China, Egypte, Senegal, Slovenië, Oostenrijk, Indonesië en Denemarken.

Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?

Bioculturele diversiteit en de daaruit volgende interactie tussen kunst en wetenschap vormen het hoofdthema van zijn oeuvre. Vanmechelen werkt vaak samen met wetenschappers en experts uit allerlei disciplines, zoals Jean-Jacques Cassiman, Rik Pinxten en Marleen Temmerman. Hij gebruikt innovatieve technologie, zoals 3D-scanning, morfometrie, 3D-printen en interactieve visualisatie-technieken. Zijn werk is crossmediaal en varieert van expressieve schilderijen en tekeningen tot fotografie, video, installaties, glaswerk en houten beeldhouwwerken. Als rode draad komen vaak de kip en het ei terug. Over de jaren heen zijn deze objecten uitgegroeid tot symbolen die toelaten om een verbinding te maken tussen wetenschappelijke, politieke, filosofische en ethische kwesties.

Continue reading
  1565 Hits

Onderhoud betonvloer: hoe betonvloeren onderhouden en hoe niet ?

Onderhoud betonvloer?

Een betonvloer is eenvoudig in onderhoud vermits je de juiste stappen volgt en de betonvloer professioneel gegoten is en regelmatig onderhouden wordt. Waarschijnlijk weet u dat een onbehandelede betonvloer niet vlekbestendig is. Daarom stellen wij onze klanten voor om hun betonvloer naast een impregnatie te laten sealen. Door dit sealen is uw betonvloer veel dichter en makkelijker in onderhoud. U kunt eenvoudig met het bijgeleverde product uw mooie betonvloer verder onderhouden en met iedere kuisbeurt hem verder voeden.

Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?
  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?

Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?

Eerst gaan we u uitleggen wat de gevaren zijn en blijven, hoe u uw betonvloer als het ware kunt beschadigen.Chemische producten: een cementsluier verwijderaar gebruiken op uw betonvloer zorgt er voor dat u de toplaag blijvend beschadigt. Deze cementsluier verwijderaar brand als het ware in op uw betonvloer.Javel: net zoals cementsluierverwijderaar, zorgt javel voor permanente schade dewelke niet meer herstelbaar is.Strooizout in de winter: Strooizout is zeer bijtend voor de toplaag en zorgt er voor dat de toplaag degradeert. Gebruik nooit strooizout op uw betonnen oprit of op uw terras Te vroeg afdekken: je betonvloer fout afdekken tijdens het droogproces zorgt voor de volgende problemen: De stukken waar de vloer niet goed afgedekt zijn drogen sneller dan andere plaatsen (verschuiving van tetra karton tijdens werken / ....) . Dit zorgt voor een lichtere verkleuring dewelke nooit meer weggaat, men kan als het ware een fotoafdruk maken tijdens het droogproces. Het te lang afdekken van een niet droge vloer zorgt voor 'salpetervorming' hetgeen bijna onmogelijk is om te verwijderenPlakband: beton heeft een hele hoge druksterkte en is enorm sterk, echter beton heeft een lage treksterkte, waar men plakband op de vloer plakt zal dit altijd zichtbaar blijven.

Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?

Iedere betonvloer is anders en kan anders afgewerkt zijn. Blijf je vloer nadat hij geplaatst is dan ook onderhouden volgens de reinigingsvoorschriften van de plaatser! Als er gemorst word, ruim onmiddellijk de vlek op geef deze niet de tijd om in te dringen in de vloer, ook al is deze behandeld

Witte betonvloer waxen?

Op het filmpje onderstaand zie je hoe wij al in 2012 bezig waren met het nabehandelen en onderhouden van betonvloeren. Omdat deze witte betonvloer zo mooi was hebben wij dit filmpje geplaatst op een site dewelke ook van de firma Glansbeton BV is, namelijk de site betonvloeren.be. Maar we plaatsten dit filmpje ook even hier online, bekijk het zeker eens.

Terug naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?
  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?

  1010 Hits

Betonverharder een must voor residentiële betonvloeren.

Wat is betonverharder?

Voor een aantrekkelijk vloeroppervlak dat even lang meegaat als uw gebouw, worden geschikte verharders /verdichters aanbevolen. Door het verharden en verdichten van de vloer komt een duurzaam oppervlak tot stand met een schitterend uitzicht. Het gebruik van een verharder is éénmalig vanwege de onomkeerbare chemische reactie. Betonverharder is een impregneermiddel hetgeen betonvloeren verhard beschermd en stofvrij maakt. Betonverharder past het oppervlakte licht aan en zorgt voor een beschermlaag die licht glanst. Betonverharder is een must voor betonvloeren waar men een hogere afwerkingsgraagd van verlangt. Betonverharder is geschikt voor gepolierde/gevlinderde betonvloeren dit voor bestaande betonvloeren of nieuwe betonvloeren.

Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?
  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?
  5. Wat is betonverharder?
  6. Hoe werkt betonverharder?
  7. Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?
  8. Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?
  9. Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?
Betonverharder is een nano lithium silicaat dat de levensduur en het onderhoudsgemak van beton aanzienlijk verbeterd. Onderzoeksteam Technische Universiteit Eindhoven

Hoe werkt betonverharder?

Betonverharder is een indringende silicaat behandeling die reageert met de vrije kalk en niet-gehydrateerd cement en zodanig een netwerk vormt van kleine kristallen in de kleine holtes. Vanwege het chemische proces wordt de toplaag harder, dichter, stofvrij en gemakkelijker in onderhoud. Deze veranderingen ontstaan in een periode van 3 tot 6 maanden na het aanbrengen van de betonverharder. Het Lithium geconcentreerd silicaat reageert met de cementcomponenten en vormt een onoplosbaar calciumsilicaathydraat (CSH) dat de hardheid van het oppervlak verhoogt, stof vermindert en onderhoud makkelijker maakt. Betonverharder zorgt voor een beschermlaag die licht glanst.

View the embedded image gallery online at:
https://www.glansbeton.be/blog#sigProId86718b2920

Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?

Betonverharder wordt onmiddellijk na het polieren/vlinderen van het beton aangebracht, op deze manier heeft de beton verharder een curend effect. Echter bij het polijsten word er een tweede keer betonverhader aangebracht. Betonverharder is geschikt voor gepolierde/gevlinderde betonvloeren dit voor bestaande betonvloeren of nieuwe betonvloeren.

Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?

Betonverharder kan natuurlijk ook op bestaande betonvloeren aangebracht worden. Bij het aanbrengen van betonverharder op bestaande betonvloeren, moet de betonvloer wel eerst gereinigd worden en/of de curing compound moet verwijderd worden van de betonvloer.

Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?

Glansbeton is al jaren aan het experimenteren met verschillende soorten betonverharders en betonsealers. Als bedrijf dat gepolierde betonvloeren uitvoert komt vaak de vraag van klanten om een nabehandeling uit te voeren. Wij kennen dan ook als geen ander de verzuchtingen van onze klanten. In dit opzicht hebben wij na veel testen onze eigen betonverharder laten ontwerpen. Als geen andere weten wij welk type van ENCI-cement en welk recept er nodig is om een ideale chemische binding aan te gaan.

Continue reading
  1382 Hits

Z33 Hasselt: Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur met een natuurlijke betonvloer

Z33 een museum of een kunstcentrum?

Een museum dat zelf een kunstwerk is geworden, namelijk Z33. Z33 of het Huis voor Actuele Kunst, maakt projecten, tentoonstellingen, producties en publicaties van en met kunstenaars. Het is een kruispunt van kunst, design en architectuur. Ze zeggen dat je bij Z33 het onverwachte moet verwachten. De nieuwbouw van architecte Francesca Torzo is op eerste gezicht een vrij eenvoudig volume, maar wie oog voor detail heeft, zal direct merken dat het gebouw heel erg bijzonder is. Zo zijn de dagkanten binnen en buiten in een hoek van 58 graden gebouwd en dat verwijst naar het jaar 1958 – het openingsjaar van de bestaande vleugel met de naam ‘58’. Z33 maakt projecten en tentoonstellingen die bezoekers aanmoedigen om op een nieuwe manier naar alledaagse dingen te kijken. Projecten die vertrekken van het leven dat mensen leiden en de manier waarop onze samenleving omgaat met indrukken en prikkels. Z33 heeft ook geen eigen permanente collectie en is hierdoor meer een kunstcentrum dan een museum.

The historic complex of Hasselt beguinage resembles an island in the urban fabric Francesca Torzo architetto
View the embedded image gallery online at:
https://www.glansbeton.be/blog#sigProId0b055d0393

Adres Z33 in Hasselt?

De naam Z33 is een afkorting van het adres: Zuivelmarkt 33. Z33 is gehuisvest in het voormalige begijnhof te Hasselt, waar in 1958 een museale vleugel de ommuurde site vervolledigde. In 2017 is er een renovatie van het bestaande gebouw en aansluitend daarop een uitbreiding gepland langs de Bonnefantenstraat naar een ontwerp van architecte Francesca Torzo. Zij ontwierp een sober en ingehouden gebouw dat zich inpast in het historisch stadsweefsel. Met respect voor het verleden sluit het ontwerp aan op de baksteenarchitectuur van zowel de begijnhofsite als op de bestaande tentoonstellingsvleugel. In het nieuwe ontwerp krijgt het centrum een toegang via de Bonnefantenstraat en zal uitgeven op de geplande heringerichte begijnhoftuin.

Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?
  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?
  5. Wat is betonverharder?
  6. Hoe werkt betonverharder?
  7. Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?
  8. Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?
  9. Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?
 9. Z33 een museum of een kunstcentrum?
 10. Adres Z33 in Hasselt?
 11. Wat was de reden van de verbouwing van Z33?
 12. Wie is de architect van Z33?
 13. Wie is Francesca Torzo?

Wat was de reden van de verbouwing van Z33?

Nu al vinden heel wat mensen hun weg naar de tentoonstellingen, lezingen, debatten, films en workshops in Z33. Voor de kunstkampen in de vakantie is de vraag zelfs groter dan het aanbod. Maar de fysieke drempel blijft te hoog. Bezoekers moeten langs de achterzijde binnengaan, er is geen lift voor personen met beperkingen of geen vestiaire. De onthaalmedewerkers ontvangen je wel gastvrij, maar het gebouw doet dat niet.Met de nieuwe vleugel krijgt Z33 eindelijk een echte voordeur: aan de straatkant én zonder drempel. Hij krijgt niet de uitstraling van een kunsttempel waar je een speld kan horen vallen, maar het wordt een écht huis voor actuele kunst waar je gastvrij ontvangen wordt, door de medewerkers én door het gebouw.

Wie is de architect van Z33?

Francesca Torzo studeerde architectuur aan TU Delft, TSAB Barcelona, AAM in Mendrisio, ‘I Accademia di Architettura di Mendrisio en UAV in Venetië. In Zwitserland werkte Torzo voor architect Peter Zumthor in Haldenstein en voor Bosshard Vaquer in Zürich. In 2008 startte ze in Genua een eigen studio: Atelier Francesca Torzo. Vanaf 2009 was ze docent aan Atelier Bearth aan de Accademia di Architettura di Mendrisio in Zwitserland.Sinds 2017 is ze professor aan Bergen Arkitekthøgskole in Noorwegen. In 2018 was Torzo deelnemer van de zestiende architectuurbiënnale van Venetië. In 2019 was ze houder van de Leerstoel Maarten Van Severen aan KASK in Gent. Op uitnodiging van MANIERA ontwierp Francesca Torzo in 2020 een reeks meubels, waarmee ze de connectie maakt tussen mensen, objecten en de ruimte rondom hen. Sinds 2020 is ze ook professor aan de Accademia di Architettura di Mendrisio.

Wie is Francesca Torzo?

In 2012 won Torzo met haar voorstel de internationale wedstrijd voor de verbouwing van Z33, waarna ze startte aan het uitwerken en opvolgen van haar ontwerp voor de nieuwe tentoonstellingsvleugel van dit kunstencentrum in Hasselt. Torzo neemt ook actief deel aan het bouwproces, waarbij ze dus niet louter een plan en tekeningen uitwerkt, maar ook de uitvoering op de voet opvolgt en in nauw contact met de werfleiders blijft. Torzo's oog voor detail uit zich in deze nauwgezette samenwerking met de werknemers, ondersteund door haar verscheidene gedetailleerde mock-ups en tekeningen. Haar ontwerp getuigt van een gevoelsmatig samenkomen van omgeving en geschiedenis van het bouwweefsel in een vernieuwend design. Het exterieur bestaat uit een gesloten muur, die refereert naar het aangrenzende voormalig begijnhof, waarmee Z33 een tuin deelt. De muur is bekleed met kleine ruitvormige rode tegels, vanuit de Romeinse techniek opus reticulatum, waarvan de afmetingen nauwkeurig werden berekend. Deze tegels werden ontworpen in samenwerking met steenbakkerij Petersen Tegl. Om de kleur te bekomen mixte ze met Tegl wijn, water en melk. Ook de samenstelling van de klei en de baktemperatuur werden met Tegl uitgewerkt. De rest van het gebouw volgt de nauwkeurige toon die reeds aangegeven wordt door deze voorgevel, dit in combinatie met een strakke gepolierde betonvloer. Volgens Francesca moest de nadruk liggen op de architectuur en de kunst in dit centrum. Natuurlijk materialen en bijzondere vormen zorgen er dan ook voor dat kunst-kunst-mag-zijn.

Continue reading
  1247 Hits

Gepolierde beton in een woning of kantoorgebouw

Wat is gepolierd beton?

Een gepolierde betonvloer is een veelzijdige betonvloer, die zowel binnenshuis als buitenshuis kan worden gebruikt. Gepolierd beton bestaat al erg lang. Oorspronkelijk werd gepolierd beton gebruikt voor industriële toepassingen, maar tegenwoordig is het ook populair in (en rondom) woningen. De dikte van gepolierd beton varieert voor de toepassing dewelke er genomen wordt en de stabiliteit van de ondergrond. Indien men dunner gaat dan de voorgeschreven dikte verhoogt het risico op barstvorming. Dankzij het polieren is gepolierd beton extra glad en egaal, de vloer krijgt een gladde toplaag. Gepolierde betonvloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en ze komen mooi tot zijn recht bij grote oppervlaktes. Daarom is dit type beton bijvoorbeeld goed geschikt voor opritten en terrassen, maar ook in moderne woningen zien we tegenwoordig meer en meer gepolierd beton. Dit is zelfs onze expertise, gepolierde betonvloeren in woningen.

Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?
  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?
  5. Wat is betonverharder?
  6. Hoe werkt betonverharder?
  7. Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?
  8. Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?
  9. Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?
 9. Z33 een museum of een kunstcentrum?
 10. Adres Z33 in Hasselt?
 11. Wat was de reden van de verbouwing van Z33?
 12. Wie is de architect van Z33?
 13. Wie is Francesca Torzo?
 14. Wat is gepolierd beton?
 15. Hoe wordt gepolierd beton gemaakt?
 16. Betonverharder of curing compound gebruiken ?
 17. Voordelen van gepolierd beton?
  1. Gepolierde betonvloeren zijn goedkoop

Hoe wordt gepolierd beton gemaakt?

Als eerste wordt het (nog vloeibare) beton op de afgesproken plaats gegoten. Vervolgens begint het droogproces. Als het beton hard is geworden, wordt het glad en egaal gemaakt met een vlindermachine. In zeldzame situaties (bijvoorbeeld in kleine en lastige ruimtes) kan dit ook met de hand gedaan worden. Als leek is het zeer moeilijk om in te schatten wanneer men moet beginnen te draaien en met welke platen/messen. In dit opzicht laat men het vlinderen of polieren van een betonvloer beter over aan een vakman. Na het polieren wordt het beton ingespoten met een coating, de zogenaamde curing compound. Voor woningen opteren wij om dit niet te doen, en de vloer in te spuiten met een betonverharder (prijs in optie) De dag na het plaatsen van de vloer, worden er zaagsnedes aangebracht. Dankzij deze zaagsnedes kan het beton de plastische krimp die het gevolg is van het drogen van het beton beter opvangen.

Voor woonbeton en esthethische vloeren opteer altijd voor een betonverharder, al dan niet in combinatie met een sealer.Davy Renckens zaakvoerder

Betonverharder of curing compound gebruiken ?

Standaard wordt het beton na het polieren afgespoten met een curing compound. Een curing compound is een hars die die op de vloer achterblijft, en soms hardnekkige vlekken veroorzaakt. Deze curing compound zal door de belasting van de vloer later verdwijnen in de industriële toepassingen. Echter bij woningen en particuliere toepassingen gaat de betonvloer niet zo intensief of machinaal belast worden en is de curing compound vaak een bron van ergernis. Ook kan deze curing compound later gaan afstoffen. In dit opzicht bieden wij onze klanten altijd een meerprijs aan om de vloer te laten nabehandelen met een betonverharder; zo is de vloer makkelijker te onderhouden.

Zoals elke betonsoort heeft ook gepolierd beton een aantal specifieke voordelen en nadelen. Ben je aan het overwegen gepolierd beton voor je woning te gebruiken? Hieronder zetten we de verschillende voor- en nadelen van gepolierd beton voor je op een rijtje, zodat je weloverwogen je keuze kunt maken.

Voordelen van gepolierd beton?

Gepolierde betonvloeren zijn goedkoop

Gepolierde betonvloeren zijn relatief goedkoop voor grote oppervlakken. Heb je dus een ruime woning, of wil je een terras of oprit aanleggen, dan is een gepolierd beton een geschikte optie. Het polieren gebeurt in zulke ruimtes op een erg efficiënte manier.

Continue reading
  1180 Hits

Uitgewassen beton ideaal voor tuinpaadjes of opritten.

Wat is uitgewassen beton?

Wat wordt er precies verstaan onder beton dat is uitgewassen, ofwel gewassen beton? Met deze betonsoort wordt een type beton bedoeld dat een bijzondere variant is van een betonvloer. Uitgewassen ofwel gewassen beton heeft een lichte mate van reliëf, waardoor deze betonsoort een prachtige authentieke sfeer uitstraalt. Het beton dat is uitgewassen wordt vooral buiten gebruikt, om opritten en tuinterrassen mee te bevloeren.

Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?
  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?
  5. Wat is betonverharder?
  6. Hoe werkt betonverharder?
  7. Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?
  8. Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?
  9. Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?
 9. Z33 een museum of een kunstcentrum?
 10. Adres Z33 in Hasselt?
 11. Wat was de reden van de verbouwing van Z33?
 12. Wie is de architect van Z33?
 13. Wie is Francesca Torzo?
 14. Wat is gepolierd beton?
 15. Hoe wordt gepolierd beton gemaakt?
 16. Betonverharder of curing compound gebruiken ?
 17. Voordelen van gepolierd beton?
  1. Gepolierde betonvloeren zijn goedkoop
 18. Wat is uitgewassen beton?
  1. Hoe brengen we gewassen beton aan?
  2. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van uitgewassen beton?
  3. Wat zijn de nadelen van betonvloeren die uitgewassen zijn
  4. Wat kost de aanleg van een gewassen betonvloer?

Hoe brengen we gewassen beton aan?

Beton dat is uitgewassen wordt op een speciale manier gestort. Er wordt begonnen met het aanleggen van een sterke fundering, meestal van schraal beton. Dit is een betonsoort met minder cement erin dan regulier beton. Hier bovenop wordt een laag steenpuin aangebracht. Deze twee lagen zijn allebei zo'n 20 centimeter dik. Hierop komt het uitgewassen betoncement in een laag van 15 tot 25 centimeter. Als het beton eenmaal is gestort, wordt er direct een zogenoemde bindingsvertrager aan het beton toegevoegd. Deze bindingsvertrager voorkomt dat het bovenste laagje beton gaat uitharden. De toplaag blijft licht poreus, waarna er via een hogedrukreiniger water op gesproeid wordt. Hierdoor verdwijnt de bovenste laag en worden grond, steentjes en gruis - ook wel bekend als granulaten - zichtbaar aan de bovenkant van het beton. Eventueel kan er op de bovenste laag een extra coating aangebracht worden ter bescherming ter slijtage en vuil.

Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van uitgewassen beton?

Het uitwassen van beton heeft meerdere voordelen. In de eerste plaats is een voordeel van uitgewassen beton het feit dat deze betonsoort er stijlvol en klassiek oogt. Ten tweede zijn betonvloeren die zijn uitgewassen erg sterk en duurzaam. Ze gaan dus lang mee. Een derde pluspunt is de beperkte mate van onderhoud die uitgewassen betonvloeren nodig hebben. Ten vierde bieden gewassen betonvloeren tal van mogelijkheden qua afwerking. Zo kan er gekozen worden voor bepaalde soorten steentjes en is, aan de hand van gekleurde steentjes of door kleurstoffen toe te voegen, ook een afwerking in bijzondere kleurvarianten mogelijk. Qua steentjes kun je ook alle kanten op met gewassen betonsoorten. Zo kun je kiezen voor een afwerking met grind, basalt, porfier of zandsteen, om zo de vloer nog verder te verfraaien. In de vijfde plaats is een fijn kenmerk van uitgewassen betonoppervlaktes de extra grip die deze vloeren bieden. Door het reliëf glijd je minder snel uit als de vloer vochtig is of er bijvoorbeeld olie gelekt heeft. Ten slotte is de relatief gunstige prijs nog een interessant pluspunt van gewassen betonoppervlakten. Uitgewassen beton heeft tal van uitvoeringsmogelijkheden er kan bijvoorbeeld gewerkt worden met een witte betonsoort met een donker / licht / geel / blauw granulaat in, maar er kan eveneens gewerkt worden met een donkere bevloering met een wit granulaat in. Uitvoeringsmogelijkheden zijn dan ook altijd de kleur van die dag. U krijgt sowieso een uniek product. Met gewassen betonvloeren kun je als gebruiker dus alle kanten op die je maar wilt.

View the embedded image gallery online at:
https://www.glansbeton.be/blog#sigProId49c01eb68f

Wat zijn de nadelen van betonvloeren die uitgewassen zijn

Net als elke vloersoort hebben ook uitgewassen betonvloeren enkele nadelen. Wellicht het grootste nadeel, zo geven gebruikers van deze vloeren aan, is het gegeven dat door het reliëf de vloer wat sneller vies wordt dan een strakke betonvloer. Door het hoogteverschil kan er gemakkelijk vuil in de naden en randen terechtkomen. Het schoonmaken hiervan is dus wat lastiger. Dit probleem valt gelukkig goed op te lossen door de vloer met een hogedrukspuit schoon te spuiten. Of het is, zoals gemeld, mogelijk om de bovenlaag van het beton te laten afwerken met een beschermende coating, die vuilwerend gewerkt en slijtage tegengaat.

Wat kost de aanleg van een gewassen betonvloer?

Qua prijzen voor het aanleggen van betonvloeren kun je gemiddeld uitgaan van ongeveer 40 tot 60 euro per vierkante meter. Deze kosten kunnen hoger uitvallen als je ervoor kiest om kleurstoffen toe te voegen en zijn tevens afhankelijk van de materiaalsoort die als toplaag wordt gebruikt, zoals grond, kobalt of zandsteen. Vraag bij ons een gespecificeerde prijsopgave op, dan weet je van tevoren precies waar je aan toe bent qua prijs!

Continue reading
  1998 Hits

Middelheim Museum Antwerpen, het collectiepaviljoen. Gepolierde betonvloeren voor kwetsbare kunst!

Wat is het collectiepaviljoen in het Middelheimmuseum?

Vandaag is het Middelheimmuseum vooral bekend om de collectie in het kunstpark. Maar er is ook een verborgen collectie: iets meer dan 80% van de kunstwerken is opgeborgen in depots, afgesloten voor de bezoekers. Het gaat om werken die minder of niet geschikt zijn voor presentatie in het park, maar die het museum heeft verworven omwille van de oorspronkelijke missie: een internationaal overzicht bieden van de moderne beeldhouwkunst, van de grote voorlopers op het einde van de negentiende eeuw tot de eigen tijd. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde steuncollecties met maquettes en modellen, tekeningen en grafiek, mediakunst en fotografie. En er staan sculpturen in de depots die wel bedoeld waren voor buiten, maar toch beter geschikt bleken voor binnen.

In het nieuwe collectiepaviljoen (her)ontdek je deze verborgen stukken uit de verzameling van het Middelheimmuseum. Het is ingericht als een open depot met een functionele, veranderlijke opstelling waar je kan kennismaken met onbekende of minder bekende kunstwerken uit de collectie van het museum. Dit alles is wordt tentoongesteld op de gepolierde betonvloeren van Glansbeton..

Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?
  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?
  5. Wat is betonverharder?
  6. Hoe werkt betonverharder?
  7. Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?
  8. Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?
  9. Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?
 9. Z33 een museum of een kunstcentrum?
 10. Adres Z33 in Hasselt?
 11. Wat was de reden van de verbouwing van Z33?
 12. Wie is de architect van Z33?
 13. Wie is Francesca Torzo?
 14. Wat is gepolierd beton?
 15. Hoe wordt gepolierd beton gemaakt?
 16. Betonverharder of curing compound gebruiken ?
 17. Voordelen van gepolierd beton?
  1. Gepolierde betonvloeren zijn goedkoop
 18. Wat is uitgewassen beton?
  1. Hoe brengen we gewassen beton aan?
  2. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van uitgewassen beton?
  3. Wat zijn de nadelen van betonvloeren die uitgewassen zijn
  4. Wat kost de aanleg van een gewassen betonvloer?
 19. Wat is het collectiepaviljoen in het Middelheimmuseum?
 20. Wat is het middelheim museum?
 21. Wat zijn de openingsuren van het Middelheim museum?

Wat is het middelheim museum?

Het Middelheimmuseum is een gratis openluchtmuseum, aan de rand van de stad. Een beeldenpark van 30 hectare in het deelpark Middelheim van het Nachtegalenpark bij Antwerpen. Het deelpark Middelheim is bekend om zijn beeldenpark, dat is ontstaan uit de 'Biënnale Middelheim', die vanaf 1951 iedere twee jaar in het park georganiseerd werd. Het Middelheimmuseum is één van de oudste en meest bijzondere openluchtmuseums in Europa. In een bijzondere setting biedt het openluchtmuseum een boeiend overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. Wandel door de beeldhouwkunst vanaf Rodin tot vandaag. Het gastvrije kunstenpark, met gratis toegang, bekoort elk jaar meer dan 500.000 bezoekers. Jaarlijks nodigt het museum hedendaagse kunstenaars uit om in dialoog te gaan met de vaste collectie en de parkomgeving. Dat resulteert in spraakmakende performances en indrukwekkende tentoonstellingen van zowel grote namen als jonge beloftes. Een as van 750 meter loopt doorheen het park langs het Middelheimkasteel over de Middelheimlaan naar de Hortiflora. Deze voormalige bloementuin van het Nachtegalenpark werd in 2012 onderdeel van het Middelheimmuseum.

Onder statige bomen, langs brede wandelpaden en op uitnodigende grasvelden ontmoet de bezoeker grote namen Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Isa Genzken, Chris Burden, Andrea Zittel, Ai Weiwei, Barbara Hepworth, Bruce Nauman, Germaine Richier, Erwin Wurm, Richard Deacon en vele anderen. kunstenaars

Wat zijn de openingsuren van het Middelheim museum?

De openingsuren van het museum zijn afhankelijk van het seizoen. Een overzicht van de juiste uren vind je hieronder. Tot een half uur voor sluitingstijd mag je het museumpark in. Verlaat het museumpark tijdig, want de deuren sluiten stipt.

 • Oktober tot maart: van 10 tot 17 uur
 • April: van 10 tot 19 uur
 • Mei: van 10 tot 20 uur
 • Juni en juli: van 10 tot 21 uur
 • Augustus: van 10 tot 20 uur
 • September: van 10 tot 19 uur
Het museum is alle dagen open, behalve op maandag. Het is uitzonderlijk geopend op Paasmaandag en op Pinkstermaandag. Sluitingsdagen zijn de overige feestdagen:
 • 1 januari
 • 1 mei
 • O.H. Hemelvaartsdag
 • 1 november
 • 25 december

 • Adres: Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen
 • Sluit om 20:0
 • Telefoon: 03 288 33 60
 • Directeur: Sara Weyns
 • Aantal bezoekers: 200.000 per jaar (2010)
Snel naar
 1. Gepolierd beton voor een terras
 2. Gepolierd beton voor een oprit
 3. Welke soorten afwerking van betonvloeren zijn er?
  1. Polybeton, gepolierde betonvloer of glansbeton.
  2. Antislip gepolierde betonvloeren
  3. Geborsteld beton, ideaal voor een inrijhelling
 4. LABIOMISTA en glansbeton gaat dat samen?
 5. Wat is LABIOMISTA?
 6. Wie is Koen Vanmechelen?
 7. Waar is Koen van Mechelen bekend om?
 8. Welke kunst brengt Koen van Mechelen naar voor ?
  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?
  5. Wat is betonverharder?
  6. Hoe werkt betonverharder?
  7. Wanneer moet betonverharder op nieuwe vloeren aangebracht worden?
  8. Kan betonverharder ook op bestaande vloeren aangebracht worden?
  9. Welk type betonverharder gebruikt glansbeton?
 9. Z33 een museum of een kunstcentrum?
 10. Adres Z33 in Hasselt?
 11. Wat was de reden van de verbouwing van Z33?
 12. Wie is de architect van Z33?
 13. Wie is Francesca Torzo?
 14. Wat is gepolierd beton?
 15. Hoe wordt gepolierd beton gemaakt?
 16. Betonverharder of curing compound gebruiken ?
 17. Voordelen van gepolierd beton?
  1. Gepolierde betonvloeren zijn goedkoop
 18. Wat is uitgewassen beton?
  1. Hoe brengen we gewassen beton aan?
  2. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van uitgewassen beton?
  3. Wat zijn de nadelen van betonvloeren die uitgewassen zijn
  4. Wat kost de aanleg van een gewassen betonvloer?
 19. Wat is het collectiepaviljoen in het Middelheimmuseum?
 20. Wat is het middelheim museum?
 21. Wat zijn de openingsuren van het Middelheim museum?

  5206 Hits

Contactgegevens glansbeton

Bent u opzoek naar de contactgegevens van glansbeton?Bij glansbeton vinden we het belangrijk om een goede support of ondersteuning te bieden. In dit opzicht zijn we op diverse manieren voor u als klant bereikbaar.

 • Wenst u een prijsofferte gebruik dan ons formulier (rechtsboven op deze pagina) we maken geen offerte's telefonisch
 • Hebt u een andere vraag telefoneer ons op +32 13 55 33 62
 • Bent u nu op onze website, gebruik dan beneden even de chatfunctie, maar liefst niet 's nachts natuurlijk :)
 • Voor planning en meer complexe vragen kunt u ons beter mailen want in een mail kunt u altijd goed uitleggen wat uw vraag is. Zo kunnen wij u ook goed helpen. Onderstaand vind u een overzicht met de beschikbare email adressen die wij bij glansbeton ter beschikking hebben.

  17647 Hits

Win gratis: VIP duo tickets Rock Herk 2019 !

Als VIP sponsor van Rock Herk mogen  wij een aantal VIP DUO TICKETS weggeven.

Hoe kan je deze fantastische prijs winnen? Je moet er wel iets voor doen... !

De voorwaarden:

 1. Like de pagina https://www.facebook.com/glansbeton/ (anders kun je ons niet taggen en weet je niet of je een winnaar bent)
 2. Ga met een vriend of vriendin naar BarKaai in Kuringen zoek de vlag van #Glansbeton, en neem DE GEKST MOGELIJKE foto voor de vlag.  We belonen de meest zotte foto :)
  1. Post deze foto op je eigen facebook pagina (openbaar anders zien we hem niet)
  2. Tag je vriend(in) waar je mee wilt gaan naar Rock Herk want het is een duo-kaart
  3. Schrijf er bij waarom die vriend(in) mee mag gaan ?
  4. Tag @Glansbeton Industrievloeren en woonbeton
  5. Geef als locatie Barkaai door.
  6. Geef je voorkeur van festival dag door (vrijdag 12 juli 2019 of zaterdag 13 juli 2019)
 3. Ben jij een winnaar... dan verwachten we van jou een echte #rockherk2019 Foto! (Niet vergeten hé!)

Rock Herk 2019 [SOLD OUT]!

 

Maar jij kan nog gratis VIP DUO Tickets Rock Herk 2019 winnen via Glansbeton.be. Waag je kans!

 

Continue reading
  4143 Hits

Prijs gepolierde betonvloer

Prijs Gepolierde betonvloer

Hoewel heel wat websites goochelen met prijzen van gepolierde betonvloeren is het heel moeilijk om direct een juiste prijs voor een betonvloer te krijgen indien uw je project niet kennen. Bij het vlinderen van een glansbeton is het belangrijk dat we op het plan dadelijk zien hoeveel hoeken en kanten er zijn.

De juiste prijs voor uw betonvloer

In dit opzicht maken wij u direct de juiste prijs voor uw betonvloer. Wij hebben wel wat gegevens nodig voor we van start kunnen gaan. Helpt u ons even verder ?

De locatie van uw betonvloer bepaalt de prijs van uw betonvloer

Wist u dat de prijs van de grondstoffen niet in iedere regio hetzelfde is ? Maar ook de transportkosten, evenals de wegen belasting zijn bepalend voor de betonleveranciers. Is een betoncentrale kort bij uw werf gelegen dan is de prijs van uw betonvloer vaak goedkoper ?

De functie van de betonvloer

Een betonvloer voor een woning of een expositieruimte is natuurlijk vaak duurder dan een betonvloer voor een industriehal of een stal. Logisch ? Daarom dienen wij uw project goed te kennen.

Een beschrijving van uw project

Een goede beschrijving van uw project zorgt er altijd voor dat wij uw project beter begrijpen. U kunt uw project natuurlijk heel goed, maar hoe is de toegang ? Kan er een betonmixer binnen rijden. Hebben wij meerdere mogelijkheden om binnen te komen met de pomp en de vlindermachines ?

Continue reading
  5576 Hits

Geborsteld beton inrit

Geborsteld beton voor een inrit

Het voordeel van geborsteld beton tegenover gepolierd beton is zijn ruwe textuur. Geborsteld beton is perfect voor vloeren die regelmatig nat zijn. Denk maar aan opritten, inrijhellingen, laadkades, parkings, binnenkoeren, wegen... Met andere woorden kan elke buitenaanleg geborsteld worden afgewerkt. De strepen van het geborsteld effect zijn meestal in richting de welke de beste grip en wrijving geeft. Geborstelde vloeren worden daarom meer gekozen voor hun praktische toepassingen in plaats van hun visuele aard.

Voordelen geborsteld beton.

 • Veel grip door zijn geborsteld oppervlak.
 • Financieel interessant: Met zijn lange levensduur en bestendigheid tegen verschillende weersomstandigheden heb je een sterke mooie vloer voor een leuke prijs.
 • Ecologisch: Beton bestaat uit natuurlijk materiaal.
 • Geborsteld beton kan tegen zware gewichten: De juiste dikte en wapening maakt van geborsteld beton een sterke ondergrond voor je wagen te parkeren.
 • Geborsteld beton kan in diverse kleuren afgewerkt worden.
 • Geen naden zoals bij tegels waar onkruid door groeit.
View the embedded image gallery online at:
https://www.glansbeton.be/blog#sigProId873a2a3b4b

Hoe leg je een geborstelde oprit aan?

 1. Geborstelde hellingen en geborstelde inritten worden in 1 dag geplaatst.
 2. Op de plaats waar de oprit komt wordt een bekisting aangebracht door Glansbeton of de aannemer/particulier.
 3. In de bekisting komt PE-folie op de grond te liggen met daarop wapeningsnetten ondersteund door betonbalkjes.
 4. Het beton wordt in de bekisting gestort met behulp van een betonmixer en betonpomp. Hierna wordt het netjes uitgevlakt met een handlat en/of de trilbalk.
 5. Zodra het verse beton voldoende verhard is, polijst men kort met een vlindermachine. Hierna volgt iemand die met een borstel het beton borstelt en de groeven plaatst in het beton.
 6. Een geborstelde helling kan in zo goed als alle hellingsgraden geplaatst worden. Hiervoor bestaan verschillende soorten wapening en betonsamenstellingen die elk zijn functie hebben om de helling zo evident mogelijk te kunnen plaatsen.

Als resultaat krijg je een oprit met en geborstelde afwerking die veel grip geeft aan de banden van je auto, dit is vooral praktisch voordeel in de winter.

  3991 Hits

Rock Herk 2018

Gratis VIP DUO Ticket Rock Herk 2018

Hoe kan je deze fantastische prijs winnen? Je moet er wel iets voor doen... !
 1. Like de pagina https://www.facebook.com/Glansbeton/
 2. Deel dit bericht op je facebook profiel!
 3. Geef je voorkeur van festival dag door (vrijdag 20 juli 2018 of zaterdag 21 juli 2018)
 4. Tag de vriend/vriendin met wie je de prijs wil delen in een reactie onder het origineel bericht op de facebook van Glansbeton
 5. Meld in diezelfde reactie waarom net die vriend/vriendin het verdient om met je mee te gaan. omdat ze het verdient is niet origineel genoeg. We zoeken originele #rockherk verhalen!
 6. Ben jij een winnaar... dan verwachten we van jou een klein #rockherk2018 verhaal! Hoe was #rockherk voor jou een je vriend(in). Welke leuke dingen hebben jullie meegemaakt. --minstens 10 regels + 1 geweldige originele foto!-- (Niet vergeten hé!)

Rock Herk 2018 al voor 90% uitverkocht!

Een dijk van een affiche en een ticketverkoop die loopt als een trein! Wist je dat Glansbeton sponsor is van dit evenement, gewoon omdat wij ook graag een festivalletje meepikken. Als sponsor geeft Glansbeton dan ook 15 VIP DUO Tickets weg.

Glansbeton weet wat 'fun' is!

Vanaf 2018 zijn wij VIP sponsor van het bekende festival Rock Herk, en als VIP sponsor, mogen GRATIS wij een aantal kaartjes weggeven. #rockherk #rockherk2018 #staytuned #gezelligsamenzijn

  4114 Hits

Witte betonvloer woning, niet saai maar rust!

Zijn betonvloeren saai ?

Wie denkt dat betonvloeren saai zijn heeft het mis.Maar wat als je nu eens kiest voor een witte betonvloer ? Een witte betonvloer straalt vaak rust uit, en geeft je de kans om te experimenteren met andere materialen. Een witte betonvloer in combinatie met hout en natuurlijke materialen kan heel catchy en leuk zijn. Betonvloeren doen het goed bij moderne woningen waarbij het interieur, net zoals de vloer, strak en glad is. Dit is een stijl dat niet voor iedereen is weggelegd. Persoonlijk vinden we wel dat lichtere vloer nabehandeld moeten worden.

Een witte betonvloer in een woning is echt specialistenwerk Davy Renckenszaakvoerder

Plaatst Glansbeton witte betonvloeren?

Natuurlijk doen wij dat, wij zijn zelfs een trendsetter en een voorloper van witte betonvloer in woningen. Een mooie stoere betonvloer in een woning kan een echte eyecatcher zijn. Een gietbeton of gietbetonvloer heeft een minimale dikte van 10 cm. Een gepolierde betonvloer kent zijn oorsprong in industriële toepassingen maar wij hebben deze industriële vloeren open getrokken naar de residentiële toepassingen.

View the embedded image gallery online at:
https://www.glansbeton.be/blog#sigProIde8cc608bfa

Is een betonvloer vlekgevoelig?

Betonvloeren zijn sterk, eenvoudig in onderhoud (mits je zorgt voor een goede afwerking) en heeft minimale voegen. Zoals je kunt ziet kunnen wij heel eenvoudig jouw betonvloer in verschillende kleuren voorzien. en. Hier onder zie je hoe wij een witte betonvloer een aantal weken na de plaatsing een nabehandelingslaag geven. Dit verdicht/verglaasd en maakt de glansbeton veel sterker. Een ideale afwerkingslaag die u jaren plezier van uw glansbetonen vloer geeft.

  7066 Hits

Viso st angela

In het VISO Sint-Angelo werd besloten om een vloer uit glansbeton te plaatsen. Niet zozeer omwille van de goedkopere prijs, maar wel omwille van de kwaliteit, duurzaamheid, charme en uitstraling van het materiaal. De uitvoering van deze werken werd in handen van Glansbeton uit Kermt gegeven. Deze firma werd in 1997 opgericht, en heeft intussen al talloze woningen, maar ook grotere projecten met gepolierde beton geplaatst. Een greep uit de vele referenties: Ikea in Hasselt, Steltplaats De Lijn in Hasselt, het Stadhuis in Hassel, talrijke winkels en zelfs kasteelvloeren. Zaakvoerder Davy Renckens: “In VISO Sint-Angelo plaatste we een natuurkleurige betonvloer glad gepolierd in alle leslokalen, de refter en technische lokalen. Sommige vloeren werden nabehandeld zodat deze beter tegen vlekken konden. De vloer werd rechtstreeks op een PUR isolatie geplaatst. De vloeren werden in verschillende fase geplaatst, maar reeds daags na de bewerking kon men de vloeren voorzichtig betreden: ook al een reden waarom gepolierd beton zo interessant is.". Bekijk zeker even de mooie schetsen van dit project onderaan deze pagina!

Wij hebben iets met studenten kappers of niet... maar we geven een korting van 5% indien men promocode gebruikt van de voucher bij bouwen aan vlaanderen. Het enige wat u hoeft te doen, is:

 • op voorhand bij de offerteaanvraag de code te vermelden
 • over te gaan tot een meer contantere betaling
Meer info nodig voor uw project ? Contacteer ons !

  3320 Hits

Het magazijn

Zeer veel keuze en heel lekker. Wel druk, dus... best reserveren!

Altijd lekker en goed verzorgd! Kleine honger? Probeer dan zeker eens een stokbroodje....zo krijg je het nergens opgediend!

Het trendy, smaakvol ingerichte interieur. Prijs kwaliteit zeer goed. Fijne bediening. Leuk buitenterras voor in de zomermaanden, er zijn ook vuurtjes voorzien voor als het wat kouder is.

Natuurlijk wil glansbeton graag een sponsor zijn van een zaak waar we zelf regelmatig stoppen om een fris pintje te drinken... Als je na je je dorst gelest hebt nood hebt aan een betonvloer voor je woning of terras, krijg je een korting van 5% indien je de promocode gebruikt van de voucher. Het enige wat u hoeft te doen, is:

 • op voorhand bij de offerteaanvraag de code te vermelden
 • over te gaan tot een meer contantere betaling

Meer info nodig ? Contacteer ons !

  2668 Hits