Fontgrootte: +
2 minuten leestijd (448 woorden)

Beton waterdicht maken

Uw betonvloer waterdicht of waterdoorlatend?  

Is beton waterdicht?

In principe is beton heel poreus en is het helemaal niet waterdicht. Daarom is beton net zoals ieder natuurlijk materiaal gevoelig aan vlekvorming. Bij glansbeton maken we beton waterdicht of vuilafstotend door middel van chemische producten. We willen niet dat de toplaag vervuilt geraakt en dat water doordringt via de kleine poriën en zo de toplaag beschadigt of aantast. Betonrot, vries- en dooischade en algen of schimmel hebben op waterdicht beton minder kans.

Beton impregneren is in feiten niets anders dan het aanbrengen van een beschermende nagenoeg onzichtbare laag op het beton. Deze laag zal vervolgens in de beton trekken en zo het beton beschermen. Een beton coaten is iets heel anders, dan brengt u namelijk een laag aan op het beton.

Davy Renckens, zaakvoerder Glansbeton BV

Waarom een betonvloer beschermen?

In principe is beton heel poreus en is het helemaal niet waterdicht. Daarom is beton net zoals ieder natuurlijk materiaal gevoelig aan vlekvorming. Bij glansbeton maken we beton waterdicht of vuilafstotend door middel van chemische producten. We willen niet dat de toplaag vervuilt raakt en dat water doordringt via de kleine poriën en zo de toplaag beschadigt of aan tast. Betonrot, vries- en dooischade en algen of schimmel hebben op waterdicht beton minder kans.

Hoe een betonvloer beschermen?

 De meest effectieve manier om beton waterdicht te maken is het gebruiken van een beton-impregneermiddel. Deze behandeling is permanent en hoeft dus niet herhaald te worden.

Het waterdicht maken van beton zorgt ervoor dat het beton beter beschermd is. Waterdicht beton is zo minder vatbaar voor schade.

  • Impregnatie of de producten die indringen en sterkte geven aan het beton. Deze producten blijven vaak het langst actief (op voorwaarde dat men niet alcalish gaat kuisen)

  • Sealen of producten die op de toplaag van het beton komen te liggen. Wij aanzien dit vaak als een plastieke vloer, de charme van beton gaat verloren.

  • Waxen of het natuurlijk behandelen van het beton, dit is een proces wat een "leek" of een particulier kan doen. Heb je zelf graag de touwtjes in handen, moet je gaan voor deze nabehandeling.

 Moet een gepolierde betonvloer beschermd worden?

Hier kunnen we heel lang over discussiëren. Wil jij je betonvloer impregneren waxen of sealen. Of houd jij liever van de natuurlijke patine van een betonvloer? Klanten zijn heel divers en het is net zo leuk dat iedereen anders is. Wil je mijn persoonlijke mening over vlekvorming in beton? Ik ben tegen chemische producten ik houd van de natuurlijke betonvloer, maar goed dat smaken en kleuren van mens tot mens verschillen.

×
Blijf geïnformeerd

Wanneer u zich abonneert, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op glansbeton zijn, zodat u deze niet mist.

Gerelateerde berichten

 

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.

Cron Job Starts