Fontgrootte: +
9 minuten leestijd (1785 woorden)

Tickets voor Rock Herk te winnen!

rock-herk-vip-kaarte_20230710-195927_1

Een leuke mail van een klant die we pas mochten binnenkrijgen voor het bouwverlof: 

Beste Davy,

Op de valreep van het bouwverlof mail ik nog even met een fijn nieuwtje. Onze woning is zopas verkozen als een van de drie laureaten van de Onroerend Erfgoedprijs 2023. Jullie hebben vorig jaar een van de pronkstukken verzorgd, met name het terras onder het huis in gewassen beton. We krijgen daar heel veel complimenten van, en we hebben al potentiële klanten van jullie over de vloer gehad die eens wilden komen kijken en die we natuurlijk hebben verteld dat de samenwerking heel vlot is verlopen.
De minister zal de uiteindelijke winnaar kiezen, maar er is ook een publieksprijs waar eeuwige roem aan vasthangt. Voor deze publieksprijs kan je stemmen op https://www.onroerenderfgoed.be/publieksprijs-2023 (woning Leclercq-Vandamme). Een stem wordt heel hard geapprecieerd. Anderzijds zou ik het ook leuk vinden mochten jullie het zien zitten om dit ook even te delen op jullie instagram en/of facebook profiel zodat we nog meer stemmen kunnen verzamelen. Het is natuurlijk ook erg goede reclame voor jullie dat we laureaat zijn, want de jury was echt onder de indruk van het door jullie geleverde werk, zeker hoe het nieuwe beton bijna naadloos aansluit aan het bijna 60 jaar oude originele gewassen beton.

Alvast bedankt, en een prettig verlof gewenst.

Met vriendelijke groeten,

Gerrit Vos

Glansbeton helpt Gerrit & Eveline en organiseert een wedstrijd: Win tickets voor Rock Herk 2023!

Glansbeton wil Gerrit & Eveline graag ondersteunen bij hun nominatie voor de Onroerend Erfgoedprijs 2023. Daarom organiseren we een spannende wedstrijd! Als je dit bericht deelt en stemt op hun project (met een printscreen als bewijs), maak je kans om tickets te winnen voor Rock Herk 2023. We verloten 5 tickets voor vrijdag en 5 tickets voor zaterdag omdat wij de uitgewassen beton in leuven bij hun hebben mogen uitvoeren.

We zijn enorm trots op het prachtige werk dat we hebben geleverd voor Gerrit & Eveline, met name het uitgewassen betonnen terras onder hun huis. Het is een ware blikvanger geworden en heeft veel positieve reacties ontvangen. Potentiële klanten hebben ons al bezocht en we hebben hen natuurlijk verteld over de vlotte samenwerking die we met Gerrit & Eveline hebben gehad.

Terwijl de minister de uiteindelijke winnaar van de Onroerend Erfgoedprijs 2023 zal selecteren, hebben we ook een publieksprijs waarbij eeuwige roem te winnen valt. Je kunt je stem uitbrengen op het project van Gerrit & Eveline op de website https://www.onroerenderfgoed.be/publieksprijs-2023 (woning Leclercq-Vandamme).

Jouw stem wordt zeer gewaardeerd. Bovendien zouden we het fantastisch vinden als je dit geweldige nieuws zou delen op jouw Instagram- en/of Facebook-profiel, zodat we nog meer stemmen kunnen verzamelen. Het is niet alleen een geweldige erkenning voor Gerrit & Eveline, maar het is ook een fantastische manier om de bekendheid van Glansbeton te vergroten, aangezien de jury onder de indruk was van ons vakmanschap en hoe naadloos het nieuwe beton aansluit bij het bijna 60 jaar oude originele gewassen beton.

Om de wedstrijd extra spannend te maken, bieden we de kans om tickets te winnen voor Rock Herk 2023, een fantastisch muziekfestival dat plaatsvindt in Herk-de-Stad. Als je dit bericht deelt en stemt op het project van Gerrit & Eveline (met een printscreen als bewijs), maak je kans op een ticket voor vrijdag of zaterdag. 

We willen iedereen bedanken voor hun steun en betrokkenheid bij dit restauratieproject. Glansbeton staat altijd garant voor vakmanschap en we zijn trots op onze samenwerking met Gerrit & Eveline. Samen hebben we een prachtig resultaat bereikt dat de schoonheid van het erfgoed en de moderne renovatie weerspiegelt.

Dus, deel dit bericht, stem op het project van Gerrit & Eveline en maak kans op tickets voor Rock Herk 2023! 

Jullie hebben vorig jaar een van de pronkstukken verzorgd, met name het terras onder het huis in gewassen beton. We krijgen daar heel veel complimenten van, en we hebben al potentiële klanten van jullie over de vloer gehad die eens wilden komen kijken en die we natuurlijk hebben verteld dat de samenwerking heel vlot is verlopen.   We zullen jullie zeker aanraden en stuur gerust nieuwe klanten naar ons project.

Gerrit Vos eigenaar woning Leclercq-Vandamme, in Leuven

Stem nu op Gerrit & Eveline's Restauratieproject voor de Prestigieuze Onroerenderfgoedprijs!

Wij nodigen u uit om uw stem uit te brengen op het opmerkelijke restauratieproject van Gerrit en Eveline. Met hun passie voor behoud en herstel hebben ze een waar meesterwerk uit 1962, ontworpen door de befaamde modernistische architect Willy Van Der Meeren, nieuw leven ingeblazen. Het huis, met zijn kenmerkende "op pootjes" constructie en centrale patio, is erkend als beschermd erfgoed en maakt kans op de prestigieuze Onroerenderfgoedprijs. 

Gerrit en Eveline hebben met toewijding en respect voor de erfgoedwaarde gewerkt aan de restauratie van dit historische pand. Ze hebben de woning weer bewoonbaar gemaakt, waarbij de technische aspecten zorgvuldig zijn aangepakt. Vervolgens hebben ze de erfgoedwaarden hersteld, met aandacht voor de oorspronkelijke transparantie en eenvoud van het interieur. Door hun samenwerking met experts, waaronder de oorspronkelijke bouwheer en een gerenommeerde architectuurprofessor, is dit project uitgegroeid tot een ware ode aan de visie en vakmanschap van Willy Van Der Meeren.

Als u ook onder de indruk bent van dit prachtige restauratieproject en het belang van het behoud van ons architecturaal erfgoed waardeert, roepen wij u op om uw stem uit te brengen. Uw steun kan het verschil maken en dit project helpen om de prestigieuze Onroerenderfgoedprijs te winnen. Stem vandaag nog en draag bij aan het behoud van dit tijdloze voorbeeld van modernistische architectuur!

Oorspronkelijke Glorie Herstellen: Een Modernistisch Meesterwerk uit 1962

Dit prachtige huis is een waar meesterwerk van de bekende modernistische architect Willy Van Der Meeren, daterend uit het jaar 1962. Met zijn opvallende "op pootjes" constructie en centrale patio waaromheen de verschillende functies van het huis zijn gegroepeerd, straalt dit pand een unieke charme uit. Het is dan ook met trots dat dit huis erkend is als beschermd erfgoed en in aanmerking komt voor de prestigieuze Onroerenderfgoedprijs. Sinds de aankoop in 2017 door Gerrit en Eveline, zijn zij vastbesloten om het huis volledig in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen.

Restauratie met Toewijding en Respect voor Erfgoedwaarde

De restauratie van dit historische huis is in verschillende fasen verlopen, waarbij de eigenaars hun aandacht eerst richtten op het bewoonbaar maken van de woning en de technische aspecten. 

Vervolgens lag de focus op het herstellen van de erfgoedwaarde, met als resultaat een sublieme combinatie van oude technieken en hedendaags wooncomfort. 

Koterijen werden zorgvuldig afgebroken, waardoor het huis zijn oorspronkelijke transparantie terugkreeg. Het interieur, dat gekenmerkt wordt door zijn eenvoud, werd eveneens met zorg hersteld. 

Passie voor Modernistische Architectuur en Samenwerking met Experts

Glasraam brengt kleuren binnen.

Gerrit en Eveline werden verliefd op dit bijzondere huis, genaamd Leclercq-Vandamme, in Leuven toen ze in 2017 op zoek waren naar een geschikte gezinswoning. Destijds waren ze zich nog niet bewust van het feit dat het een ontwerp was van de beroemde architect Willy Van Der Meeren, een van de laatste vertegenwoordigers van de modernistische stroming in Vlaanderen. De vermelding van "beschermd erfgoed" op de immobiliënwebsite trok hun aandacht, ondanks de aanvankelijke zorgen over de slechte staat van het huis, met onder andere betonrot, een lekkend dak en kapotte kozijnen.

Geleid door hun liefde voor de modernistische architectuur en vastberaden om dit unieke erfgoed te behouden, besloten ze de sprong te wagen en het huis te kopen. Het werd het begin van een boeiend restauratieproject waarbij ze zich volledig hebben ondergedompeld in de wereld van Willy Van Der Meeren. Dankzij de nauwe samenwerking met de oorspronkelijke bouwheer en de expertise van een gerenommeerde architectuurprofessor, hebben ze niet alleen hun eigen huis in ere hersteld, maar ook een passie ontwikkeld voor het leven en werk van Willy Van Der Meeren. Ze zijn nu actieve deelnemers aan initiatieven die gericht zijn op het delen van kennis en ervaring met andere eigenaars van Van Der Meeren-woningen.

Met trots en toewijding hebben Gerrit en Eveline dit huis uit 1962 getransformeerd naar zijn oorspronkelijke glorie, waarbij ze een balans hebben gevonden tussen erfgoedwaarde en hedendaags comfort. Dit huis blijft een tijdloos voorbeeld van modernistische architectuur en een eerbetoon aan de visie en vakmanschap van Willy Van Der Meeren.

Wat is de Onroerend Erfgoedprijs?

De Onroerend Erfgoedprijs is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door het Agentschap Onroerend Erfgoed, waarbij beschermd erfgoed dat deskundig gerestaureerd in de bloemetjes gezet wordt. Er zijn telkens drie laureaten, een winnaar, en er is een publieksprijs.

Wat is speciaal aan de woning Leclercq-Vandamme in Leuven?

De woning werd in 1962 getekend door architect Willy Van Der Meeren. Van Der Meeren is een van de laatste modernistische architecten uit het midden van de 20e eeuw. Naast (volks)woningbouw hield hij zich ook bezig met het ontwerpen van meubels zoals kasten en tafels. De woning Leclercq-Vandamme bestaat voor een heel groot deel uit beton. Zelfs voor die tijd was het een huzarenstukje om betonplaten met een hele grote overspanning te bouwen. Door het speciale ontwerp en het materialengebruik, werd de woning in 2009 beschermd als monument. De huidige eigenaars kochten de woning aan in 2017 en renoveerden ze gedurende meer dan vijf jaar.

Welke rol speelde Glansbeton bij de renovatie?

Stalen uitgewassen beton

Glansbeton heeft een cruciale fase gespeeld bij de afwerking van het huis, en meerbepaald bij het plaatsen van een grote oppervlakte gewassen beton als terras.

Reeds in 1962 werd gebruik gemaakt van gewassen beton voor het plaatsen van een zwevende trap, en een gedeelte terras. Bij de renovatie in 2022 kozen de huidige eigenaars ervoor om een ander gedeelte terras, dat tot dan nauwelijks afgewerkt was, op te breken en ook te vervangen door gewassen beton.

Omwille van de goede referenties kozen zij voor Glansbeton. Er werd grondig onderzoek gedaan naar de kleur en samenstelling van het oude beton, in die mate dat er tot in de betoncentrale werd nagekeken wat het meest zou aansluiten. 

Het resultaat is meer dan geslaagd, het onderscheid tussen het oude en het nieuwe gedeelte is nauwelijks te zien.

 Stemmen voor de publieksprijs?

De woning Leclercq-Vandamme is een van de drie laureaten van de Erfgoedprijs 2023. De jury die het huis bezocht was onder de indruk van de renovatie in het algemeen, en van het naadloos aansluitende terras in het bijzonder. De eigenlijke winnaar wordt door minister van Erfgoed Diependaele gekozen, maar voor de publieksprijs kan je stemmen op https://www.onroerenderfgoed.be/publieksprijs-2023

×
Blijf geïnformeerd

Wanneer u zich abonneert, sturen we u een e-mail wanneer er nieuwe updates op glansbeton zijn, zodat u deze niet mist.

Win gratis: VIP duo tickets Rock Herk 2019 !
Mastertop 200 French Grey

Gerelateerde berichten

Opslaan
Cookies gebruikersvoorkeuren
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Als u het gebruik van cookies weigert, werkt deze website mogelijk niet zoals verwacht.
Accepteer alles
Weiger alles
Meer lezen?
Analyse
Hulpmiddelen die worden gebruikt om de gegevens te analyseren om de effectiviteit van een website te meten en om te begrijpen hoe deze werkt.
Google Analytics
Aanvaard
Weiger
Marketing
Reeks technieken die de commerciële strategie en in het bijzonder de marktstudie tot doel hebben.
Hubspot.com
Aanvaard
Weiger
Adform
Aanvaard
Weiger
Google
Aanvaard
Weiger
Facebook
Aanvaard
Weiger
Onbekend
Onbekend
Aanvaard
Weiger
Functioneel
Hulpmiddelen die worden gebruikt om u meer functies te bieden bij het navigeren op de website, dit kan sociaal delen zijn.
Engagebox
Aanvaard
Weiger
PHP.net
Aanvaard
Weiger
Cron Job Starts