OPGELET: offerteaanvragen zullen hier niet niet beantwoord worden, dit is enkel een sectie voor vraag en antwoord. Offerte aanvragen kunnen alleen via het formulier gratis offerte? (rechtsboven of links)

  dinsdag, 25 oktober 2022
  1 Antwoord(en)
  153 Bezoeken
  Abonneer
U bent al ter plaatse geweest bij mijn hoekwoning op de Deurnestraat in Paal alsook een offerte opgesteld. Eerst gingen we bij de bijbouw, die vernieuwd wordt, rechtstreeks op de bestaande tegelvloer woonbeton gieten. Nu hebben we er toch voor gekozen om de oude tegelvloer uit te breken voor te kunnen isoleren zodat er hier ook vloerverwarming kan komen. Nu hebben we de vloer uitgebroken en zavel uitgegraven tot op het niveau van de betonlaag binnen. Is het volgens u nu voldoende om hier te starten met een folie tegen opstijgend vocht en daarop rechtstreeks eps-isolatiechape als basislaag voor de woonbeton rekeninghoudende met dat het op zavel ligt en dat er vloerverwarming komt. Is hier ook 10cm isolatiechape en 10-12cm betondikte voldoende?
Alvast bedankt!
Beoordeel dit bericht:
1 maand geleden
·
#17
Dag Maarten,

Ik ben geen expert op basis van isolatie en/of EPS hier zou u eigenlijk te rade moeten gaan bij uw architect of ingenieur stabiliteit. Wat is heel belangrijk dat de ondergrond voldoende druksterkte heeft om het beton op te plaatsen. In een woning komen er niet zoveel gewicht op het beton, dus principieel uit ervaring (zeker als de onderlaag reeds beton is) zou dit wel voldoende zijn, echter vraag het even na bij de plaatser van de isolatie.

Houdt u er wel rekening mee dat als de isolatie uitgehard is en u begint met de vloerverwarming te plaatsen dat u overal voldoen folie plaatst zodat u als het ware een dicht membraam krijgt zodat we bij het plaatsen van het beton geen vervuiling in de vloer (toplaag) krijgen. Als de folie ligt en voordat u de vloerverwarming plaatst de folie even stofzuigen is altijd een goed idee.

Persoonlijk zou ik altijd naar 12 cm beton gaan dat wordt in de nieuwe TV 267 ook voorgeschreven.

Met vriendelijke groeten,

Davy Renckens
voor Glansbeton BV
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen antwoorden op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Uw Antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de upload-knop hieronder te klikken.
· Invoeren · Verwijder
  Upload Files (Maximum 2MB)

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.

Cron Job Starts