2 minuten leestijd (362 woorden)

Betonvloer parking: een betonvloer gewapend met staalvezels

Betonvloer parking

Betonvloer parking rechtstreeks storten kan natuurlijk en zelfs zonder traditionele bewapening (we gaan hier dan gaan werken met staalvezel) maar met een 3-dimensionele bewapening dewelke vermengd is in het geleverde beton. Zoals je ziet spaar je hierdoor een betonpomp uit, daar we het beton direct kunnen lossen uit de mixer.

Het is geen slecht idee om er een folie onder te leggen indien de ondergrond te fijn is (vocht wat de vloer langs beneden verliest), echter op deze werf is er beslist om niet met een glijfolie te werken, dit is een courante techniek dewelke in Nederland vaak gebruikt word. Door geen folie te gebruiken word het beton vast gezet en zijn er vaak bij ongewapende vloeren minder grote scheuren in de praktijk merkbaar.

Door geen folie te gebruiken of geen wapening (zelfs geen staalvezels) spaart deze klant heel wat centen uit voor zijn parking van gepolierde beton. Echter barstvorming is dan natuurlijk altijd mogelijk, voor sommige toepassingen is barstvorming natuurlijk niet zo heel problematisch.

 

Een gewaarschuwd man is er twee waard !


Als de betonmixer makkelijk kan staan op de parking, dan is het niet nodig om een betonpomp te bestellen maar kunnen we de beton rechtstreeks uit de schuif van de mixer laten lopen. Deze werken zijn uitgevoerd voor de firma Knaepen gevelbepleistering.

Gerelateerde berichten

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.