2 minuten leestijd (368 woorden)

Geborsteld beton inrit

Geborsteld beton inrit

Geborsteld beton voor een inrit

Het voordeel van geborsteld beton tegenover gepolierd beton is zijn ruwe textuur. Geborsteld beton is perfect voor vloeren die regelmatig nat zijn. Denk maar aan opritten, inrijhellingen, laadkades, parkings, binnenkoeren, wegen... Met andere woorden kan elke buitenaanleg geborsteld worden afgewerkt. De strepen van het geborsteld effect zijn meestal in richting de welke de beste grip en wrijving geeft. Geborstelde vloeren worden daarom meer gekozen voor hun praktische toepassingen in plaats van hun visuele aard.

Voordelen geborsteld beton.

 • Veel grip door zijn geborsteld oppervlak.
 • Financieel interessant: Met zijn lange levensduur en bestendigheid tegen verschillende weersomstandigheden heb je een sterke mooie vloer voor een leuke prijs.
 • Ecologisch: Beton bestaat uit natuurlijk materiaal.
 • Geborsteld beton kan tegen zware gewichten: De juiste dikte en wapening maakt van geborsteld beton een sterke ondergrond voor je wagen te parkeren.
 • Geborsteld beton kan in diverse kleuren afgewerkt worden.
 • Geen naden zoals bij tegels waar onkruid door groeit.

Hoe leg je een geborstelde oprit aan?

 1. Geborstelde hellingen en geborstelde inritten worden in 1 dag geplaatst.
 2. Op de plaats waar de oprit komt wordt een bekisting aangebracht door Glansbeton of de aannemer/particulier.
 3. In de bekisting komt PE-folie op de grond te liggen met daarop wapeningsnetten ondersteund door betonbalkjes.
 4. Het beton wordt in de bekisting gestort met behulp van een betonmixer en betonpomp. Hierna wordt het netjes uitgevlakt met een handlat en/of de trilbalk.
 5. Zodra het verse beton voldoende verhard is, polijst men kort met een vlindermachine. Hierna volgt iemand die met een borstel het beton borstelt en de groeven plaatst in het beton.
 6. Een geborstelde helling kan in zo goed als alle hellingsgraden geplaatst worden. Hiervoor bestaan verschillende soorten wapening en betonsamenstellingen die elk zijn functie hebben om de helling zo evident mogelijk te kunnen plaatsen.

Als resultaat krijg je een oprit met en geborstelde afwerking die veel grip geeft aan de banden van je auto, dit is vooral praktisch voordeel in de winter.

Gerelateerde berichten

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.