3 minuten leestijd (576 woorden)

Blauwe boulevard Hasselt

Blauwe boulevard Hasselt

Na de Groene Boulevard (de kleine ring) krijgt Hasselt zodoende ook een Blauwe Boulevard (de kanaalkom): een dubbele promenade langs de waterkant. Natuurlijk moesten wij van de firma glansbeton van de partij zijn en wij hebben dan ook alle industrievloeren op dit reusachtige project binnen gehaald.

De Blauwe Boulevard: blauw verwijst naar de kleur van het water. Dit project maakt het wonen, werken en wandelen aan de kanaalkom aangenaam. Het plan zal autoluw zijn en geeft de voorkeur aan voetgangers en fietsverkeer. Zo wordt de brug over de kanaalkom afgebroken en vervangen door twee fiets- en voetgangersbruggen. Zodoende kan men het water oversteken.

Op bovenstaande foto's zie je hoe de regio er uit zag voordat er betonwerken gebeurde maar ook hoe het erna zal uitzien. Ook zullen er op termijn horecazaken en terrasjes langs de kanaalkom komen. Daarnaast zal er veel aandacht uitgaan naar de groen invulling van dit project. Rond de gehele kanaalkom is ook aandacht voor handel, kantoren en bewoning. In het plan zijn ca. 1200 woningen opgenomen.

Na een groene Boulevard krijgt hasselt ook een blauwe boulevard. Er is één constante in dit verhaal, de vloeren van de appartementsgebouwen zijn allemaal gedaan door de firma Glansbeton.

Met de bouw van De Kaai realiseert de firma Kumpen het eerste concrete woonproject aan de Blauwe Boulevard. Met zicht op het water en op wandelafstand van het hart van Hasselt.

Op deze foto zie je hoe de kranen opgesteld staan om de werken aan te vatten Aannemer Kumpen deed dan ook beroep op de firma Glansbeton om de fundering van de vloerplaten te plaatsen en te polijsten. Immers een solide industrievloer is de basis voor een stevig appartementsblok.

Er werd per fase tot 1300 m³ beton gestort en gepolierd (2400 m²) dit kon natuurlijk niet met één betonpomp maar er werden twee betonpompen ingezet. Ook moesten er twee centrales draaien om ons te bevoorraden a rato van 80 m³/uur.

Op vrijdag 1/12/06 zullen wij terug in Hasselt een vloerplaat plaatsen van 2100 m². Waarna deze ook gepolijst zal worden.


Op bovenstaande foto's zie je hoe de mensen van glansbeton de vloeren aan het polijsten zijn. Meer informatie over de blauwe boulevard vind je op de respectievelijke websites:

Hier onder zie je een digitale gemaakte foto van de kaai. Zo zou ze er uit gaan zien als alles af is (wat intussentijd zo is :p)

Nieuwe situatie Blauwe boulevard hasselt

Gerelateerde berichten

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.