Informatiefiche

In een reeks beknopte en overzichtelijke informatiefiches worden een aantal basisprincipes eenvoudig en overzichtelijk uitgelegd zodat de doe-het-zelver zijn project goed kan voorbereiden.

Wat is een vorstrand ?

Een vorstrand kan de kans op scheuren verminderen door vries temperaturen. Niets is zo spijtig als je nieuwe gepolijste vloer zou barsten na of tijdens de winter wegens het feit dat er vries onder je vloerplaat op volle grond in komt en deze de plaat omhoog duwt. Om dit tegen te gaan wordt er een vorstrand voorzien aan de kanten dewelke niet beschermd zijn, zodat de vorst niet onder de funderingsplaat in kan komen. In deze informatiefiche wensen wij hier dieper op in te gaan.

Waarom een vorstrand voor mijn plaat op volle grond?

Soms komt een vloer rechtstreeks op de grond, of wordt hij minimaal ingegraven. We denken hier aan een funderingsplaat voor een tuinhuisje, een oprit, een terras, … Deze vloerplaten op volle grond zijn niet diep in de grond beschermd en zijn onderhevig aan vorst. Het is niet de vorst dewelke de plaat beschadigt, maar het water wat onder deze plaat zit wat bevriest en als het ware een opwaartse druk op de plaat op volle grond gaat geven. Een vorstrand heeft dan ook zoals het woord al zegt de taak om er voor te zorgen dat de vrieskoude niet onder de plaat in kan.

Een vorstrand is een bescherming voor uw vloerplaat op volle grond. Onterecht hoor ik soms dat dit enkel nodig is als u de vloerplaat in de winter uitvoert. Dit klopt niet! Een vorstrand is altijd nodig als uw vloerplaat op volle grond ligt en er water of vorst onder deze vloerplaat in kan komen.

 

File Size:
463.90 kB
Date:
07 augustus 2022
Handleiding voor woonbeton

Handleiding voor woonbeton

Woonbeton vloeren zijn strak, modern en  vooral hip en eigentijds.  Door zijn geringe  prijs in vergelijking met traditionele  bevloeringen opteren meer en meer klanten  tegenwoordig voor een woonbeton  geplaatst door de firma Glansbeton.  Wij  wensen klanten duidelijk te informeren wat  men al dan niet kan verwachten en hoe men  het beste zijn project voorbereid.  Deze  handleiding wil dan ook een leidraad zijn  voor u als potentiële eigenaar van een  woonbeton.

File Size:
324.78 kB
Date:
07 augustus 2022
 
 
Powered by Phoca Download

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.