Waar is het kasteeldomein Gasterbos gelegen?

Het kasteeldomein Gasterbos in Schulen (Herk-de-Stad) is via een eikendreef met de Gasterbosstraat (kasseiweg) verbonden. De geschiedenis van het domein klimt op tot tenminste de 17de eeuw: het is gegroeid uit een hoeve die gebouwd werd met kapitaal geleend bij het Gasthuis van Halen.

Toen die lening niet werd afbetaald kwam de hoeve in het bezit van dat gasthuis, wat de naam verklaart van het domein. Het goed werd door het gasthuis in 1718 verkocht aan Arnold Briers en Ida van Manshoven. Het kasteel werd in 2004 beschermd als monument. Het kasteel is vooral bekend vanwege de opnames van het VTM-programma Château Bravoure die er plaatsvonden.

Monumentenzorg stelde mij voor de keuze of belgische blauwe hardsteen of een gepolierde antraciete betonvloer. De zaakvoerder van Glansbeton kon mij overtuigen. J. P. Kasteelheer

Plaatst men een betonvloer in een kasteel?

Niets zo spannend als in een echt kasteel een antraciete betonvloer plaatsen. Natuurlijk werd door de nieuwe eigenaars (Familie P.) gekozen voor kwaliteit in hun kasteeldomein. Daar monumentenzorg er belang aan hechte dat de vloeren zo authentiek mogelijk benadert werden waren er twee opties. Ofwel ging men voor een Belgische Blauwe steen gaan kiezen, ofwel voor een antraciete betonvloer in grote tegels verzaagd.

Natuurlijk werd er door de nieuwe eigenaars voor dit laatste gekozen. De betonvloeren werden geplaatst door de firma glansbeton. Op de foto's ziet u mooie betonvloeren in het kasteel.

Waar vind ik foto's van een echt kasteel ?

Genieten van een sprookjesomgeving? Echter de buitenomgeving is misschien nog betoverender je waant je echt in een sprookje van 1001 nacht.

Droom even mee... wat zou jij doen met zo'n prachtig landgoed ?

De familie Pieck weet nog altijd niet goed wat ze met het Gasterbos gaat doen, alles wordt heel multifunctioneel ingericht.

Kijk even naar een aantal foto’s van de inrichting, want die is ook wel de moeite waard. Er wordt hier echt aandacht besteed aan het behoud van natuurlijke elementen zoals hout maar ook de bestaande mooie tegels. Hier wordt er echt prachtig werk afgeleverd! Hoedje af voor het behoud en conserveren van zo een mooi domein voor het nageslacht!

Gepubliceerd in Glansbeton in woning

Je ziet hier hoe wij een zwarte polybeton voor een terras en oprit storten en polieren.

Het terras en de carport wat mooi in mekaar doorloopt is reeds afgewerkt en geeft echt de look die glansbeton zo kenmerkt. Een terras polieren is echt specialisten werk en wordt het beste gedaan wanneer het wat warmer is. Het mag zeker niet regenen wanneer we een terras polieren.

Getagged onder
dinsdag, 08 juli 2014 13:23

Zwarte betonvloer voor hangaar

De coninck

Een zwarte betonvloer is mooi, zeker als het als showroom gebruikt wordt. Als u uw helicopter dan nog regelmatig moet verslepen over deze zwarte betonvloer dan kunt u zich voorstellen dat u een hogere slijtvastheid wenst.

Wat als je je helicopter droog wilt plaatsen ?

Glansbeton is een specialist in vloeren met een hogere slijtvastheid. In deze optiek hebben we voor een aannemer in Meerbeek een zwarte betonvloer geplaatst om zijn helicopters te stallen, een mooi referentie project.

Wist u dat deze zwarte glansbeton ook in woningen geplaatst kan worden? Dit geeft een net iets egaler en strakker effect.

Gepubliceerd in Toeslagstoffen
zondag, 25 maart 2012 17:56

Glansbeton gewaxt

Vooral in de keuken is het goed dat een betonvloer behandeld wordt. Hier vind U enkele foto's terug van een vloer antraciet terwijl men een nabehandeling aan het doen was van de vloer in de loft.

Ook in een loft is het belangrijk dat een glansbeton vloer gewaxt of geïmpregneerd wordt om hem te beschermen tegen het indringen van olie of vetten.
Gepubliceerd in Woonbeton
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:55

Industrievloer sporthal

Ook voor de bouw van een sporthal wordt vaak geopteerd voor een gepolierde beton. Soms wordt de beton antislip gepolierd opdat er later een coating op komt te staan, maar de vloer kan ook afgepolierd worden met een zwarte kleurstof.

Een voorbeeld hiervan is de nieuwe sporthal van voleybalclub Noliko in Maaseik (speelt europees)

De afgewerkte vloeren werden uitgevoerd in vlakheidsklasse II. Om een vlakheidsklasse II te bekomen wordt de beton afgetrokken met een Bulfloat met een breedte van 3 meter.

Het is dan ook maar logisch dat een vlakheidsklasse II niet gehaald kan worden in een woning. Na het glad strijken van de beton wordt er een zwarte kleurpigment in de toplaag ingestrooid.De ruwbouwwerken werden uitgevoerd door aannemer Houben en de firma glansbeton voerde alle industrievloeren voor deze werf uit.

Wist je dat ... Noliko Maaseik draagt, naast haar deel van de gemeenschappelijke kosten, +/- 75% van de kosten van de topsporthal. Het overige deel wordt gesubsidieerd door Vlaamse overheid, de provincie Limburg en stad Maaseik.
De topsporthal heeft 3 deelterreinen en kan door alle sportverenigingen worden gebruikt.
Voor de uitbating van de cafetaria wordt er gezocht naar een uitbater.

Niet alleen Noliko Maaseik, haar supporters, sponsors en alle medewerkers maar ook alle sporthalgebruikers en sportverenigingen en het personeel van de sportdienst gaan een moeilijke maar boeiende en uitdagende toekomst tegemoet. We rekenen op de steun en het begrip van iedereen en willen u blijvend informeren en op de hoogte houden van het verloop der werken.


De geschatte duurtijd der werken is +/- 12 maanden.

Gepubliceerd in Bedrijfsruimte
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:53

Waxen of boenen?

Het waxen of boenen van een woonbeton is belangrijk om hem te beschermen tegen het indringen van vlekken

Vooral in keukens en leefruimtes kan dit aangewezen zijn. Wij raden sowieso aan om een woonbeton altijd te waxen.

Op bovenstaande foto's ziet U hoe wij deze werken de eerste keer voor U uitvoeren, echter indien U wat handig bent kunt U deze werken zelf uitvoeren ben een woodboy, stone boy, ...

Eerst wordt de vloer grondig gereinigd, waarna wij hem behandelen met wax.  Als deze wax ingedroogd is wordt de vloer terug opgewreven.

Gepubliceerd in Glansbeton in woning
Betonvloeren kunnen ook in appartementen geplaatst worden.

Dit project met heel moderne tinten en moderne materialen is gerealiseerd door ir-architect Jelle Vander Mynsbrugge

Zo zie je dat de combinatie van een strak modern interieur samen met een gepolijste betonvloer niet enkel en alleen een concept is dat enkel weggelegd is voor de grotere loften maar het kan ook toegepast worden in een appartement op hogere verdiepingen in het centrum van brussel. Indien U opteerd voor een woonbeton in uw appartement is het wel belangrijk dat er voldoende parking voorzien wordt en verticaal transport voor onze materialen.

Is de rest van het appartementsblok al bewoond ? Vergeet dan zeker niet een vergunning voor nachtwerk aan te vragen bij de burgemeester.

[module-212]
Gepubliceerd in Glansbeton in woning
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:49

Woonbeton in tegels

Deze foto's zijn gemaakt in een duplex appartement in Herk-de-Stad.

Het is voor ons altijd mogelijk om meerdere verdiepingen uit te voeren, doch dit kan vrijwel nooit in één fase.

Daarom is het belangrijk dat als er een offerte glansbeton gebeurt de oppervlakte per verdieping doorgegeven wordt. Wij bekijken twee verdiepingen dan ook als twee uitvoeringen.

Na uitvoering is er besloten om de vloer in te zagen in een grote tegelvorm. Deze tegelvorm van 1,5m op 1,5m geeft de industrievloer iets extra en men ziet niet dadelijk dat het om een gepolierde betonvloer gaat. Indien men later nog opteert om de voegen op te vullen in een contrasterende kleur en de vloer te boenen dan krijgt hij hetzelfde uiterlijk als een natuursteen.

Gepubliceerd in Woonbeton
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:48

Rijwoning antraciet

De volgende rijwoning heeft een grond oppervlakte van 40m² en er is geopteerd om te werken met een antraciete vloer.

Gepubliceerd in Glansbeton in woning
zondag, 25 maart 2012 17:48

Woonboot Tom Waes

Onderaan vind je een filmpje terug van huizenjacht op VT4.

Gepubliceerd in Glansbeton in woning
Getagged onder
Pagina 1 van 2