fbpx
zaterdag, 31 januari 2015 23:01

Ecologische bouwen

Is beton ecologisch ?

Als je Ecologisch bouwen belangrijk vindt, heb je dan al eens nagedacht over een betonvloer in je woning ? Zo heeft deze klant uit Alt-Hoeselt hier wel al over nagedacht. Hij plaatste een houtskeletbouw volledig geisoleerd met stro. Een knappe combinatie met een glansbeton in zijn volledige woning.

TOTEM bevestigt dat beton een doordachte en duurzame keuze is TOTEM-tool Universiteit van Leuven (KUL)

Stro is een natuurlijk materiaal wat heel goed isoleert, achteraf wordt de woning afgewerkt met Leem (je ziet aan de buitenkant al dat dit gedaan is). Voor ons was het de eerste keer dat we een gepolierde beton in een geisoleerde woning met stro plaatsten. Zoals je ziet is het wel belangrijk dat we de wanden beschermen met plastic, anders kan het stro in de betonvloer vallen.

Als kleur werd er natuurlijk geopteerd voor een zo natuurlijk mogelijke cementkleurige betonvloer. Op de foto's is de glansbeton nog maar net geplaatst. Later zal hij veel lichter uitkleuren.

Meer foto's vind je terug op onze facebook pagina.

Gepubliceerd in Glansbeton in woning
Getagged onder
woensdag, 22 oktober 2014 00:00

Mijnsite in beringen

4000 m² per dag maar evengoed particuliere opdrachten

De voormalige mijnsite in Beringen ondergaat een heuse metamorfose. Het herbestemmingsplan voorziet onder meer
Gepubliceerd in Keldervloer polieren
Getagged onder
woensdag, 16 oktober 2013 00:00

Betonvloer in winkel

Een betonvloer in een woning is moeilijk te bezoeken. Maar ga eens kijken naar deze glansbeton in een winkelvloer deze is altijd vrij toegankelijk.

Wenst u een referentie van een glansbeton te bezoeken, dan is dit vaak moeilijk. Het is zeer moeilijk om bij particulieren thuis te gaan kijken in hun woonkamer.

Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:53

Glansbeton moderne villa

Deze gepolierde betonvloer hebben wij uitgevoerd in een moderne villa in Wilrijk, de kleur van deze vloer is grijs naturel (oftwel cementkleur) en nadien is de vloer gewaxt en daardoor beter beschermd tegen het indringen van vetten.

 • Simple Item 8
 • Simple Item 9
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
Een glansbeton in een moderne villa het kan het is gedurfd, maar vooral heel mooi!

Op de foto's kunt U zelf ervaren hoe het gebruik van moderne materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, lichte en moderne kleuren kan zorgen tot een harmonieus geheel van uw glansbeton in de woning.

Gepubliceerd in Woonbeton
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:47

Glansbeton Heist-op-den-Berg

Glansbeton in een woning wint aan populariteit. Deze klant in Heist-op-den-berg zag de voordelen en de natuurlijke charme van een betonvloer in een woning. Op onderstaande foto's heeft men geopteerd voor een donkere / antraciete betonvloer. Er werd eerst de betonvloer geplaatst en daarna een antraciete kleurstof toegevoegd in de toplaag van het beton.De vloer werd achteraf niet gewaxt of de curing werd niet verwijderd. De klant opteerde om dit achteraf zelf te doen in zijn woning. Intussen tijd bij het nemen van de foto's woonde deze muzikant wel al in zijn woning en was de betonvloer al in gebruik.

 
Gepubliceerd in Woonbeton
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:47

Betonvloer in keuken

Soms hebben klanten bang om een betonvloer te plaatsen in een keuken. Een betonvloer in een keuken zou te poreus zijn en zou vlekvorming tot het gevolg hebben.

Immers men kan een betonvloer gemakkelijk waxen of een nabehandeling, zodat hij minder poreus is. De betonvloer in de keuken wordt langs boven met een poriënvuller afgedicht waarna hij gewaxt of geboend wordt. Hierdoor dringen schadelijke stoffen niet zo snel in het beton in.

Hiernaast zijn er klanten die de natuurlijke charme van beton weten te appreciëren en die weten dat een vlek door beton uit valt. Immers als de vlek in de toplaag terecht komt valt hij verder en verder door het beton uit... zo verdwijnt de vlek langzaam maar zeker en is hij na een aantal maanden volledig weg. Uw betonvloer in keuken krijgt op deze manier een natuurlijk uitzicht, het uitzicht van een geleefde betonvloer.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Gepubliceerd in Glansbeton in woning
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:34

Betonvloer voor parking

Betonvloer voor een parking kan rechtstreeks gestort worden, zonder traditionele bewapening (we gaan hier dan gaan werken met staalvezel) maar met een 3-dimensionele bewapening dewelke vermengd is in het geleverde beton. Zoals je ziet spaar je hierdoor een betonpomp uit, daar we het beton direct kunnen lossen uit de mixer.

Gepubliceerd in Buitenparking
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:30

Blauwe boulevard Hasselt

Na de Groene Boulevard (de kleine ring) krijgt Hasselt zodoende ook een Blauwe Boulevard (de kanaalkom): een dubbele promenade langs de waterkant. Natuurlijk moesten wij van de firma glansbeton van de partij zijn en wij hebben dan ook alle industrievloeren op dit reusachtige project binnen gehaald.

De Blauwe Boulevard: blauw verwijst naar de kleur van het water. Dit project maakt het wonen, werken en wandelen aan de kanaalkom aangenaam. Het plan zal autoluw zijn en geeft de voorkeur aan voetgangers en fietsverkeer. Zo wordt de brug over de kanaalkom afgebroken en vervangen door twee fiets- en voetgangersbruggen. Zodoende kan men het water oversteken.

Op bovenstaande foto's zie je hoe de regio er uit zag voordat er betonwerken gebeurde maar ook hoe het erna zal uitzien. Ook zullen er op termijn horecazaken en terrasjes langs de kanaalkom komen. Daarnaast zal er veel aandacht uitgaan naar de groen invulling van dit project. Rond de gehele kanaalkom is ook aandacht voor handel, kantoren en bewoning. In het plan zijn ca. 1200 woningen opgenomen.

Na een groene Boulevard krijgt hasselt ook een blauwe boulevard. Er is één constante in dit verhaal, de vloeren van de appartementsgebouwen zijn allemaal gedaan door de firma Glansbeton.

Met de bouw van De Kaai realiseert de firma Kumpen het eerste concrete woonproject aan de Blauwe Boulevard. Met zicht op het water en op wandelafstand van het hart van Hasselt.

Op deze foto zie je hoe de kranen opgesteld staan om de werken aan te vatten Aannemer Kumpen deed dan ook beroep op de firma Glansbeton om de fundering van de vloerplaten te plaatsen en te polijsten. Immers een solide industrievloer is de basis voor een stevig appartementsblok.

Er werd per fase tot 1300 m³ beton gestort en gepolierd (2400 m²) dit kon natuurlijk niet met één betonpomp maar er werden twee betonpompen ingezet. Ook moesten er twee centrales draaien om ons te bevoorraden a rato van 80 m³/uur.

Op vrijdag 1/12/06 zullen wij terug in Hasselt een vloerplaat plaatsen van 2100 m². Waarna deze ook gepolijst zal worden.


Op bovenstaande foto's zie je hoe de mensen van glansbeton de vloeren aan het polijsten zijn. Meer informatie over de blauwe boulevard vind je op de respectievelijke websites:

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Hier onder zie je een digitale gemaakte foto van de kaai. Zo zou ze er uit gaan zien als alles af is (wat intussentijd zo is :p)

Nieuwe situatie Blauwe boulevard hasselt
Gepubliceerd in Industrievloer
Getagged onder
zondag, 25 maart 2012 17:27

Mastertop 100 naturel

Wat is Mastertop 100 ?

MASTERTOP 100 is een gebruiksklaar product, door middel van de droge instrooimethode als vloerverharder aanbevolen. MASTERTOP 100 is op basis van hydraulische bindmiddelen en speciaal geselecteerde natuurlijke toeslag; bevat zuivere siliciumkwarts

Gepubliceerd in Toeslagstoffen