2 minuten leestijd (443 woorden)

Onderhoud betonvloer: hoe betonvloeren onderhouden en hoe niet ?

media_k2_items_cache_83c2446a0896df0a1f4af01c940ae1d9__XL_20220306-183812_1

Onderhoud betonvloer?

Een betonvloer is eenvoudig in onderhoud vermits je de juiste stappen volgt en de betonvloer professioneel gegoten is en regelmatig onderhouden wordt. Waarschijnlijk weet u dat een onbehandelede betonvloer niet vlekbestendig is. Daarom stellen wij onze klanten voor om hun betonvloer naast een impregnatie te laten sealen. Door dit sealen is uw betonvloer veel dichter en makkelijker in onderhoud. U kunt eenvoudig met het bijgeleverde product uw mooie betonvloer verder onderhouden en met iedere kuisbeurt hem verder voeden.

Snel naar

  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?

Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?

Eerst gaan we u uitleggen wat de gevaren zijn en blijven, hoe u uw betonvloer als het ware kunt beschadigen. Chemische producten: een cementsluier verwijderaar gebruiken op uw betonvloer zorgt er voor dat u de toplaag blijvend beschadigt. Deze cementsluier verwijderaar brand als het ware in op uw betonvloer. Javel: net zoals cementsluierverwijderaar, zorgt javel voor permanente schade dewelke niet meer herstelbaar is. Strooizout in de winter: Strooizout is zeer bijtend voor de toplaag en zorgt er voor dat de toplaag degradeert. Gebruik nooit strooizout op uw betonnen oprit of op uw terras Te vroeg afdekken: je betonvloer fout afdekken tijdens het droogproces zorgt voor de volgende problemen: De stukken waar de vloer niet goed afgedekt zijn drogen sneller dan andere plaatsen (verschuiving van tetra karton tijdens werken / ....) . Dit zorgt voor een lichtere verkleuring dewelke nooit meer weggaat, men kan als het ware een fotoafdruk maken tijdens het droogproces. Het te lang afdekken van een niet droge vloer zorgt voor 'salpetervorming' hetgeen bijna onmogelijk is om te verwijderen Plakband: beton heeft een hele hoge druksterkte en is enorm sterk, echter beton heeft een lage treksterkte, waar men plakband op de vloer plakt zal dit altijd zichtbaar blijven.

Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?

Iedere betonvloer is anders en kan anders afgewerkt zijn. Blijf je vloer nadat hij geplaatst is dan ook onderhouden volgens de reinigingsvoorschriften van de plaatser! Als er gemorst word, ruim onmiddellijk de vlek op geef deze niet de tijd om in te dringen in de vloer, ook al is deze behandeld

Witte betonvloer waxen?

Op het filmpje onderstaand zie je hoe wij al in 2012 bezig waren met het nabehandelen en onderhouden van betonvloeren. Omdat deze witte betonvloer zo mooi was hebben wij dit filmpje geplaatst op een site dewelke ook van de firma Glansbeton BV is, namelijk de site betonvloeren.be. Maar we plaatsten dit filmpje ook even hier online, bekijk het zeker eens.

Terug naar

  1. Onderhoud betonvloer?
  2. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer NIET?
  3. Hoe onderhoud ik mijn betonvloer WEL?
  4. Witte betonvloer waxen?

Gerelateerde berichten

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.