2 minuten leestijd (422 woorden)

Verlichting voor een goede betonvloer.

Water elektriciteit en verlichting voor een goede betonvloer.

Voldoende verlichting

Om een goed werk af te leveren is het belangrijk dat de arbeiders ter plaatsen in de best mogelijke omstandigheden kunnen werken.  In het donker werken kan niemand...

Daarom check altijd de volgende punten:

  • Is de electriciteit aangesloten op de dag dat wij de uitvoering komen doen.  Vaak zeggen mensen dat er overal licht is, maar wordt de aansluiting van de electriciteit pas de week na uitvoering van ons werk gedaan.  (dan is er dus ook geen licht... ?  Logisch maar vaak vergeten)
  • Is er in iedere kamer een peertje ingedraaid en werkt dit ?
  • Aangeraden is om voorlopig te zorgen voor overdreven veel licht op het tijdstip dat men de beton uitvoert.  Immers met een lamp 20w zullen de arbeiders niet veel zien ter plaatsen, daarom probeer overal minstens een lamp van 100 watt in te draaien.
  • Weten de mensen ter plaatsen waar de electriciteitskast is ?  Beton wordt gemaakt met veel water en water en stroom gaan niet samen.  Iedere goede aansluiting is hier tegen beveiligd  .... 
  • Wenst U extra halogeen verlichting te plaatsen, om zeker de zijn dat de arbeiders ter plaatsen bij uitvoering alle kleine fouten duidelijk zien.  Dat kunnen wij enkel maar toejuichen...  echter U begrijpt dat er niets op de grond geplaatst kan worden en dat er geen kabels over de werkvloer mogen lopen (ook al meegemaakt.... )

Indien er onvoldoende verlichting is kunnen de mensen wel een extra lamp bij plaatsen, maar hier zou U in de voorbereiding zeker niet op mogen rekenen.  Immers wij kunnen toch geen gaten in de muren gaan kloppen voor nagels of pluggen in te steken.

Electriciteit op de werf

Het is dan wel heel logisch dat er ook electriciteit op de werf moet zijn, anders zou er geen verlichting zijn... Echter het electriciteitsnet en het verlichtingsnet is een afzonderlijke kring, en we komen dus wel eens tegen dat de stopcontacten nog niet in de electriciteitskast zijn aangesloten.

Wensen onze mensen een extra lamp bij te plaatsen dan zal er ook electriciteit moeten zijn.

Stromend water

Om beton te polieren heeft men soms water nodig en moet er water op de vloer gegooid worden.   Ook om achteraf de machines zuiver te maken heeft men stromend water nodig.  (voorzie altijd een extra plaats waar wij de machines achteraf kunnen zuiver maken ....)


 Indien de vloer gezaagd moet worden moet er aan het zaagmachine een waterslang aangesloten worden... immers een betonzaagblad moet constant gekoeld worden anders trekt dit krom en dan krijgt men kromme lijnen in de betonvloer.

 

Gerelateerde berichten

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.