Meer info diensten glansbeton

Een snelle vraag voor ons?   Stel ze gerust, wij komen er op terug!

 

 

Opgelet:  Wens je een offerte voor onze dienstverlening dit kan alleen via ons contactformulier

 

  donderdag, 27 april 2023
  Antwoord(en)
  1.2K Bezoeken
  Abonneer
Mag ik vragen welke basis er als legvlak er dient te voorzien buiten voor een terras en oprit. Is dit op volle grond of dient er gebroken steenpuin te worden voorzien, en hoe dik?
Beoordeel dit bericht:
5 maanden geleden
·
#38
Geaccepteerde Antwoord
Een betonnen terras heeft een stabiele en goed voorbereide ondergrond nodig om duurzaam te zijn en om verzakkingen of scheuren te voorkomen. Het is belangrijk om de juiste basis voor te bereiden voordat je het beton stort.

De basis van een betonnen terras moet worden opgebouwd uit verschillende lagen, elk met een specifiek doel. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende lagen die nodig zijn voor de basis van een betonnen terras:


  • Graafwerkzaamheden: Om te beginnen moet de grond waarop het terras zal worden gebouwd worden uitgegraven. Het graafwerk moet worden uitgevoerd tot een diepte van ongeveer 15 tot 20 cm onder het niveau waarop het terras zal worden gebouwd. Hierdoor ontstaat er voldoende ruimte voor de verschillende lagen die nodig zijn om de basis van het terras op te bouwen.

  • Aanbrengen van gebroken steenpuin: Nadat het graafwerk is voltooid, moet er gebroken steenpuin worden aangebracht op de bodem van de uitgegraven ruimte. De dikte van deze laag moet ongeveer 10 tot 15 cm zijn. Het steenpuin fungeert als een stevige basis voor het beton en helpt om te voorkomen dat het terras gaat verzakken.

  • Verdichten van de gebroken steenpuin laag: De laag gebroken steenpuin moet worden verdicht met een trilplaat om ervoor te zorgen dat deze stevig is aangedrukt en goed aansluit op de ondergrond.

  • Aanbrengen van een laag zand: Nadat de laag gebroken steenpuin is aangebracht en verdicht, moet er een laag zand worden aangebracht op de top van de steenpuinlaag. Deze laag zand fungeert als een egalisatielaag en helpt om een vlak oppervlak te creëren waarop het beton kan worden gestort. De dikte van de zandlaag moet ongeveer 5 cm zijn.

  • Verdichten van de zandlaag: De zandlaag moet worden verdicht met een trilplaat om ervoor te zorgen dat deze goed is aangedrukt en goed aansluit op de laag gebroken steenpuin eronder.


Hier gaan wij een scheidingsfolie op plaatsen en het beton op storten. Beton voor een terras is minimaal 15cm dik.
Parminder selected the reply #38 as the answer for this post — 5 maanden geleden
Parminder selected the reply #38 as the answer for this post — 5 maanden geleden
Davy Renckens
updated the category from Algemene vragen to Algemene vragen — 4 maanden geleden
Davy Renckens
assigned this post to Davy Renckens
— 4 maanden geleden
Er zijn nog geen antwoorden op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Uw Antwoord
Upload bestanden of afbeeldingen voor deze discussie door op de upload-knop hieronder te klikken.
· Invoeren · Verwijder
  Upload Files (Maximum 2MB)
Captcha
We willen, om de site te beschermen tegen bots en ongeautoriseerde scripts, dat u de captcha codes hieronder invult voordat u uw vraag verstuurt.