2 minuten leestijd (325 woorden)

Stapstenen in de tuin

dcacb024-a8b8-4dc4-a164-a06ffa88dbe8

Stapstenen zijn wel bekend onder de mensen. Je ziet het vaak in siertuinen. Meestal zijn stapstenen kleine, losse tegels waarmee men een looppad creëert. Stapstenen uit beton zien er heel modern uit.

Beton wordt vaak gebruikt in moderne tuinen.   Stapstenen in combinatie met natuurlijke materialen zorgt ervoor dat de tuin als het ware een oase van rust kan worden.  Stoer maar niet saai!

Art Verbeeck, tuinarchitect Artecta

Zoals u hier onder ziet is dit een betonvloer met brede openingen die na het leggen van de betonvloer ingesneden zijn. Dit maakt het veel goedkoper dan echte stapstenen die vaak met de kraan gelost moeten worden. De betonnen vloer wordt gegoten als een normale beton vloer, later worden de openingen gecreëerd met behulp van een slijpschijf of bekisten wij de vlakken apart voor u.  

Op de tweede foto zie je het resultaat van aparte stapstenen. Dit is ook mogelijk met beton en hiervoor kan u ook bij ons terecht.   Het is dan ook mogelijk om siergrind tussen de stapstenen te plaatsen of gras.

Waarom stapstenen uit beton?

Door te kiezen voor stapstenen uit beton kies je voor een ruime keuze uit vormen, dikte, kleur,...   Beton kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk hoe wij hem voor u bekisten.   U kan dan ook kiezen uit alle soorten vormen.  Zo kunnen we cirkelvormige stapsteen bekisten of andere soorten geometrische vormen.  Het is mogelijk om stapstenen te hebben met een grote spatie tussen de stenen of een kleine opening.

Een moderne frisse look.

Stapstenen geven jouw tuin een frisse, moderne look. Ook is het leggen van stapstenen uit beton fijn voor als je eens niet op het gras wenst te  lopen. Dan heb je een heel stuk beton waar je op terecht kan. Het toont heel georganiseerd.


Gerelateerde berichten

Offerte op maat?

Kies voor een betonvloer expert met jaren ervaring en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.